Top actrices Liz Snoijink en Raymonde de Kuyper leveren formidabel acteerwerk af.
Top actrices Liz Snoijink en Raymonde de Kuyper leveren formidabel acteerwerk af. Foto: Peggy de Haan
VEGHELSE TONEEL PUBLIEKSPRIJS

Kunst & Kitsch met 'flamboyant spektakel'

Kunst en cultuur 314 keer gelezen

VEGHEL | Kunst & Kitsch, van regisseur Jon van Eerd, is een komedie met 'flamboyant spektakel, droge humor en formidabel acteerwerk'. Het toneelstuk Kunst & Kitsch is op woensdag 24 oktober om 20.15 uur te zien in de Grote Zaal van De Blauwe Kei op CHV Noordkade. Kaarten kosten 26.50 euro (inclusief drankje) en zijn te bestellen via www.blauwekei.nl.

Jon van Eerd is niet alleen de regisseur van Kunst & Kitsch, hij is ook verantwoordelijk voor de bewerking van de tekst. De Britse toneel- en filmscenarioschrijver Peter Shaffer, bekend van Amadeus, schreef deze komedie met een twist in 1987 speciaal voor Maggie Smith, bekend als Violet Crawley uit Downtown Abbey en professor Anderling uit de Harry Potter-films.
Van Eerd vertaalde de tekst op een inventieve manier en voorzag deze van veel originele grappen. Het resultaat is een rijke komedie die verrassend veelzijdig is en alle ruimte geeft aan top actrices Liz Snoijink en Raymonde de Kuyper voor formidabel acteerwerk.

Puntige teksten
Het stuk draait om Lavia en Mieke. Lavia (Liz Snoijink) leidt als gids mensen rond in een saai landhuis. Om haar monotone werk te doorbreken, laat ze haar fantasie de vrije loop en vertelt ze verhalen die ineens wel blijken te boeien. Maar haar baas Mieke (Raymonde de Kuyper) is daar helemaal niet blij mee en ontslaat Lavia.
Toch ontstaat er een bijzondere band tussen de vrouwen. Beiden zijn gek op geschiedenis. De Kuyper speelt een strenge, sobere vrouw. "Dat is net zo leuk als de uitzinnige zenuwenlijer Roos in Roos Met Haar Mannen, bekend van het (kinder-)tv-programma Villa Achterwerk", vindt de actrice. Ze belooft het publiek dan ook een bijzonder vermakelijk toneelstuk vol met droge humor, puntige teksten, onverwachte wendingen en komische situaties.

Inleiding
Voorafgaand aan de voorstelling kunnen alle bezoekers gratis een inleiding bijwonen. Deze start om 19.15 uur.

Veghelse Toneel Publieksprijs
Kunst & Kitsch is genomineerd! Theater De Blauwe Kei reikt in samenwerking met de Stadskrant Veghel ieder jaar een publieksprijs uit voor de beste toneelvoorstelling van het seizoen: De Veghelse Toneel Publieksprijs. De bezoekers van alle toneelvoorstellingen in De Blauwe Kei kunnen de meest aansprekende toneelvoorstelling van het seizoen kiezen door te stemmen.
Aan het einde van het theaterseizoen wordt bekend gemaakt welke toneelvoorstelling de Veghelse Toneel Publieksprijs heeft gewonnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant