Kennismaken met échte makers en allerlei ambachten.
Kennismaken met échte makers en allerlei ambachten.

Makersweekend 27 en 28 oktober op de Noordkade

Algemeen 461 keer gelezen

VEGHEL | In het kader van de Week van het Maken organiseert Phoenix Cultuur een Makersweekend op zaterdag 27 en zondag 28 oktober. De Week van het Maken is het grootste maakevenement van Nederland, geïnitieerd door Crafts Council Nederland. Deze stichting brengt de kracht van het maken onder de aandacht bij de Nederlanders.

Tijdens het Phoenix Cultuur Makersweekend kan iedereen op de CHV Noordkade in Veghel kennismaken met échte makers en allerlei ambachten ontdekken door te doen. Phoenix Cultuur organiseert namelijk diverse dagworkshops en een gratis lezing, waarbij zowel traditionele als nieuwe toepassingen in de spotlight staan.

Een lezing en dagworkshops van échte makers
Het Phoenix Cultuur Makersweekend op 27 & 28 oktober staat in het teken van het ontdekken van (soms eeuwenoude) ambachten. Zowel beginnend amateurs als (semi-)professionals kunnen deelnemen aan diverse dagworkshops en een gratis lezing bijwonen. Op zaterdag 27 oktober staat de workshop keramisch draaien door Olaf Stevens op het programma. Ook kunnen geïnteresseerden op zaterdag de gratis lezing over zoutglazuur van Bernadette Stokwielder bijwonen. Op zondag 28 oktober staan er twee dagworkshops gepland: Messen smeden door Niek Eikelenboom en glazen kralen branden door Anjo Brohm.

Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de dagworkshops en de lezing. Geïnteresseerden kunnen zich voor uiterlijk 22 oktober aanmelden via www.phoenixcultuur.nl of telefoon 0413-782010. Meer informatie en de kosten van de workshops zijn ook te vinden op de website.

Kennismaken met échte makers en allerlei ambachten.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant