Docent Peter Linnartz en student Tim van Nielen zijn druk met de voorbereidingen voor een schilderij.
Docent Peter Linnartz en student Tim van Nielen zijn druk met de voorbereidingen voor een schilderij. Foto: Karin Jonkers - Yell & Yonkers

Creatief najaar met korte cursussen en workshops

Kunst en cultuur 496 keer gelezen

VEGHEL | Het nieuwe cursusseizoen is in volle gang bij Phoenix Cultuur. Naast de jaarcursussen van de disciplines beeldend, dans, muziek en theater is er dit najaar ook weer een gevarieerd aanbod in korte cursussen en workshops, voor jong en oud.

De korte cursussen en workshops zijn bij uitstek geschikt voor iedereen die zin heeft in een nieuwe creatieve uitdaging dit najaar, en liefst eens wil 'proeven'. In 1, 4 of 5 lessen krijg je een goed beeld van de cursus, waarna je in veel gevallen kunt doorstromen in een vervolg- of jaarcursus. Voor alle disciplines is er nieuw cursusaanbod, verdeeld over drie leslocaties in Meierijstad: CHV Noordkade in Veghel, 't Spectrum in Schijndel en CEC Mariëndael in Sint-Oedenrode.

Ambachten en Beeldende kunst
Er is een grote diversiteit aan beeldende en ambachtelijke workshops en cursussen binnen Phoenix Cultuur. Van keramisch draaien, smeden van messen en bijlen, tot keramieken sculpturen maken. Van digitale fotobewerking tot theaterpruiken ontwerpen, vilten of stempels snijden. In het klei atelier kunnen kinderen volop experimenteren met hun handen in de klei, met mooie creaties als eindresultaat. Tijdens het Makersweekend op 27 en 28 oktober kan iedereen op de CHV Noordkade in Veghel kennismaken met échte makers in dagworkshops en allerlei creatieve ambachten ontdekken door zelf te doen.

Muziek voor jong en oud
De muziekafdeling start vanaf 26 oktober weer met de korte cursus voor de allerkleinsten: kind-ouder-muziek. Samen met je (klein-)kindje liedjes meezingen en bewegen, met allerlei leuke attributen. Een speelse en ongedwongen manier om (voor het eerst) in aanraking te komen met muziek!
Voor degene die ook zo van klassieke muziek houdt op de zondagochtend is er de korte cursus 'klassieke muziek luisteren'. Je maakt kennis met verschillende stijlen, tijden, vormen, componisten en instrumenten van de klassieke muziek. Je leert echt met een ander oor luisteren, maar bovenal ook heerlijk ontspannen luisteren!

Proeven van dans
De dansproeverijen djembé & beweging en moderne dans staan vanaf 14 november op het programma in 't Spectrum in Schijndel. Daarnaast start Romy Rademakers binnenkort als dansdocente bij Phoenix Cultuur met twee nieuwe proeverijen showdans 10+ en 14+ en mix modern/klassiek 18+. Meer informatie hierover volgt snel.

Gratis proeflessen theater
Ook de theatermakers zitten niet stil! Op 10 december verzorgt theaterdocente Monika Kowalewska in 't Spectrum drie gratis proeflessen theater voor kinderen vanaf 9 jaar, jongeren vanaf 13 jaar en voor volwassenen. Dus zie jij het wel zitten om je acteertalent verder te ontwikkelen, of wil je gewoon eens ervaren of het iets voor je is, dan zijn deze proeflessen een aanrader!

Aanmelden
Kijk voor meer info en om je aan te melden voor de korte cursussen & workshops op www.phoenixcultuur.nl.
Voor vragen: info@phoenixcultuur.nl of bel naar 0413-782010.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant