De stoere Justin en zijn trotse moeder.
De stoere Justin en zijn trotse moeder.
+ FOTO'S

Tienjarige Justin steelt harten met aangrijpende spreekbeurt

Opmerkelijk 3.769 keer gelezen

BILTHOVEN | De tienjarige Justin de Wit uit Veghel heeft onlangs zijn spreekbeurt over borstkanker gehouden en haalde na afloop 81.27 euro op voor het Alexander Monro Ziekenhuis (AMZ) in Bilthoven. Justin kwam vrijdag 19 oktober op zijn laatste vakantiedag met zijn ouders naar Bilthoven en overhandigde het bedrag aan Marjolein de Jong, directeur-bestuuder van het AMZ, het ziekenhuis waar zijn moeder behandeld werd voor borstkanker.



Fundraiser Justin de Wit telt het opgehaalde geld.

Justin zit in groep 7 van De Uilenbrink in Veghel en is de jongste ambassadeur van het AMZ. Hij vertelde Marjolein over zijn spreekbeurt en liet trots zijn cijfer 9.5 zien. "Ik wil de spreekbeurt wel een keer komen vertellen in het ziekenhuis." En zo geschiedde. Vrijdag sprak de stoere Justin Marjolein toe en binnenkort volgt het personeel van het AMZ.

Verdrietige periode
De spreekbeurt had een mooi voorwoord en ging dieper in op wat borstkanker eigenlijk is, de diagnose, behandelingen en het laatste hoofdstuk: Alles weer goed. Justin gaf aan dat, tijdens de verdrietige periode, zijn klas en de school hem enorm hebben gesteund. Hij vond het geven van de spreekbeurt eerst heel spannend, maar het ging zo goed dat hij zelfs het prachtige cijfer 9.5 kreeg. Het AMZ laat weten trots te zijn op Justin. 

Lees meer in de Stadskrant Veghel van woensdag 24 oktober.

Afbeelding
Marjolein de Jong, directeur van het AMZ, en Justin de Wit.
Afbeelding
Afbeelding
Justin de Wit
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant