Peter Bijvelds, directeur bij TOP Oss en lid van de BG-Top.
Peter Bijvelds, directeur bij TOP Oss en lid van de BG-Top.

Peter Bijvelds: 'We gaan niet laf voetballen'

Sport 2.391 keer gelezen

VEGHEL | Peter Bijvelds (53) is geboren in de kleinste straat van Veghel, Bloemenwijker zegt-ie zelf. "Klopt, er stonden slechts acht woningen in de Irisstraat, in één daarvan woonden wij met onze ouders." De afspraak is bij Brownies & downieS. Ober Teun maakt een kaarsje aan op de tafel. "Dat is leuk voor de sfeer", vertelt Teun, die de held is voor de rest van het verblijf in het lunchcafé. Twee cappuccino's Teun, het gesprek gaat lopen.

Door: Peter Kuijpers

Peter is een heerlijke babbelaar en dankbaar object voor elke journalist met louter zinnige dingen of levenswijsheden. Zijn broertje Rob werd slechts zeven jaar en ook zijn moeder overleed veel te vroeg toen ze al in Zijtaart woonden. Later alleen met zijn vader aan de Pastoor Clercxstraat. Aan de wedstrijd TOP Oss – FC Den Bosch, van een dag eerder, is niet te ontkomen. De TOP Oss directeur is duidelijk: "Verdiend verloren. Wel een leuke happening met bijna 4000 toeschouwers die we binnen hadden."

UDI'19
Peter speelde vanaf zijn achtste tot zijn twintigste jaar bij Blauw Geel'38. Peter: "Ik heb nog twee jaar in de senioren gespeeld. Daarna ben ik naar VOW gegaan. We hebben daar met de generatie die er toen voetbalde succesvolle jaren gehad. Zelfs één jaar hoger gespeeld dan Blauw Geel'38 in de derde klasse. Ik ben toen ook nog een seizoen naar UDI'19 geweest, maar werd in dat jaar aan mijn lies geopereerd en ging weer terug naar VOW."
Uiteindelijk liet Peter zich overhalen om nog naar het tweede team van Blauw Geel'38 te gaan. Dat laatste had ik beter niet kunnen doen. Ik speelde met voetbalvrienden Cees van den Boogaart en John van de Donk in het tweede. We waren alle drie de dertig gepasseerd. Praten deden we heel veel maar lieten het team niet beter voetballen."

Technisch directeur
Peter zijn maatschappelijke loopbaan is omvangrijk. "Ik heb op de universiteit in Nijmegen politicologie gedaan. Maar dat hield ik maar heel even vol. Dat was me in die tijd daar een te links elitair wereldje, niks voor mij. Ik las de sportpagina, daar werden ze boos om haha. Nadien heb ik de HEAO communicatie in Eindhoven afgemaakt. Daarna bij Otter-Westelaken en later bij HOBIJ waar ik al geruime tijd uitgestapt ben. Ik had toen ruimte om de directeursfunctie bij FC Den Bosch te aanvaarden samen met Fred van de Hoorn die technisch directeur was. Nu in die functie inmiddels al vijf jaar bij TOP Oss waar het directeurschap, technisch en commercieel, één functie is."

BG-Top
De BG-top tenslotte. Peter vervolgt: "Onze kerntaak bij de BG-Top is het opstellen en bewaken van het technisch beleid van de selectie elftallen. We gaan tevens over de vorming van deze teams inclusief de staf. Een belangrijke kernwaarde is met lef voetballen en dat is echt onze eis. We gaan niet laf voetballen, daar waken wij voor." Voetballen in de derde divisie eist kwaliteit.
Peter vervolgt: "Je kan met elf Veghelse jongens zeker een elftal vormen, maar dan wél lager, bijvoorbeeld in de tweede klasse. In de Derde Divisie heb je echt extra inbreng nodig. We hebben zeker eigen talentjes in de groep lopen. We zijn blij dat we ze bij de selectie hebben kunnen voegen. We hopen en gaan voor meer. Jeroen Minneboo gaat Frans Scheepers opvolgen. Hij vormt dan de brug tussen het bestuur en onze BG-Top. Een prima vent, zoals ik hem heb leren kennen'', aldus Peter.
De tijd is om. Een hand voor ober Teun, hij lacht. Teun is een gelukkig mens.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant