De deelnemers zwaaien met hun diploma's
De deelnemers zwaaien met hun diploma's

Eerste schoolkorfbaltoernooi met veel enthousiasme ontvangen

Sport 718 keer gelezen

VEGHEL - Maar liefst 50 dartelende kinderen van diverse basisscholen maakten kennis met de korfbalsport. In de herfstvakantie vond het evenement plaats in Sporthal De Bunders in Veghel. Na afloop ontvingen alle deelnemers een schoolkorfbaltoernooi diploma.

De dag begon met een clinic die uit drie onderdelen bestond. Trefbal, Schatroven en het derde was een 'High Five spel.' Na het scoren konden de deelnemers bij de begeleiders van dit onderdeel een "High Five" halen. Een mooie warming up voor het echte toernooi met veel verrassende uitslagen. Tussen de wedstrijden door was er een pauze en werd er op een appel getrakteerd, zodat iedereen weer vol energie aan de volgende wedstrijden kon beginnen. Het werd in de diverse poules erg spannend maar uiteindelijk zijn er dan toch de  winnaars. Op de Maria School in Erp staan nu twee wisselbekers. Zowel in de poule van groep 3 en groep 4 waren zij de allerbesten. Sem en Diede, met al veel korfbalervaring, waren met ieder 20 doelpunten de besten en ontvingen een leuk prijsje. Een heerlijke dag liep op een einde. Een ding wisten de organisatoren Monique, Hélène en Brigitte zeker: in 2019 krijgt dit korfbalinitiatief voor scholen een vervolg.


Trots
Korfbalicoon Monique van de Ven was opgetogen over de opkomst en het enthousiasme van de deelnemers: "Wat een mooie dag waar we als organisatie ook trots op zijn. We hebben geprobeerd de jeugd te enthousiasmeren voor de korfbalsport en dat is volgens mij goed gelukt. Ik hoop dat ze zich gaan melden bij een korfbalvereniging. Dat kan in deze regio bij De Korfrakkers in Erp of bij SCMH in Mariaheide."       

  

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant