Roald van Hout miste twee goede kansen (waarvan een vanaf de stip) namens UDI'19 in Hendrik-Ido-Ambacht.

Verliezend UDI'19 laat kansen liggen, effectief IFC doet dat niet: 2-1

Voetbal 557 keer gelezen

HENDRIK-IDO-AMBACHT | UDI'19 is zondag tegen een onnodige nederlaag aangelopen bij IFC. Een penalty en vrije trap van Danny Slingerland deden een beter voetballend UDI'19 de das om in Hendrik-Ido-Ambacht: 2-1. "Zij waren veel effectiever dan wij", concludeerde trainer Stefan Hoogsteder van de Udense hoofdklasser, die Roald van Hout bij een 2-1 achterstand een penalty zag missen.

Door Martijn Schwillens

UDI'19 begon erg sterk en stond al snel op voorsprong toen Raoul Oomen een piekfijne voorzet van Sam Wassenberg achter doelman Edison Warner kopte: 0-1. Die treffer gaf de Udenaren vertrouwen en via Van Hout kreeg de gastploeg een uitstekende kans op 0-2. De oud-prof faalde echter oog-in-oog met Warner. Vlak voor rust kwam IFC langszij toen Slingerland vanaf elf meter mocht aanleggen en kon scoren. "Een speler van hun valt in de zestien en grijpt de bal vast. De scheidsrechter fluit. Wij dachten omdat hij hands maakte, maar hij gaf een penalty. Niemand van ons weet waarom", baalde Hoogsteder van de goedkoop gegeven penalty.
In de tweede helft toonde IFC zich uitermate effectief, want Slingerland (zie video hieronder) mocht aanleggen en liet doelman Nick van der Horst kansloos. Na een uur spelen kreeg UDI'19 zelf een penalty nadat Warner de doorgebroken Wassenberg neerhaalde en de thuisploeg met tien man verder moest. Van Hout vond met zijn inzet echter inval-doelman Davey van Pelt. Met een man meer op het veld kreeg UDI daarna nog mogelijkheden via Lars van Geelkerken en Wietse van Lankveld, maat de scherpte ontbrak. "Wij zijn daarna alles of niets gaan spelen, maar vergaten in de eindfase geduld op te brengen. Daardoor maakten we te vaak de verkeerde keuzes", aldus Hoogsteder.