De dames van Geel-Zwart hebben een slecht begin.

Geel-Zwart lijdt onnodige nederlaag in thuiswedstrijd

Sport 478 keer gelezen

VEGHEL | Na de herfstvakantie stond een thuiswedstrijd tegen DES dames 1 op het programma voor Geel-Zwart. Voor het eerst in weken wist Veghel weer haar niveau te halen in de eerste helft.

Helaas ontbrak bij de thuisploeg de effectiviteit om de voorsprong te pakken. Op een aantal counters na wist DES niets klaar te maken in de eerste helft. Helaas was het toch de uitploeg die vlak voor rust tegen de verhouding in, uit een strafcorner, de voorsprong wist te pakken. Ruststand 0-1. Na rust ging de wedstrijd wat meer gelijk op. Geel-Zwart probeerde de gelijkmaker te scoren, maar miste keer op keer de finesse voor de goal. Uiteindelijk viel redelijk uit het niets de 0-2 doordat de scherpte ontbrak in de mandekking. Deze tegenslag kwam hard aan voor de ploeg. Het duurde dan ook even voordat Geel-Zwart de draad weer oppakte. Maar via een snelle rush van Inge van Kessel was het ook zij die met haar backhand fenomenaal uithaalde vanaf de rand van de cirkel. 1-2, de spanning was terug. Geel-Zwart ging gretig op zoek naar de gelijkmaker, maar al snel viel via een strafcorner de 1-3 binnen. De minuten hierna was het geloof even weg bij de Veghelse ploeg. Vijf minuten voor tijd wist Anne Biemans de spanning terug in de wedstrijd te brengen via een benutte strafcorner, 2-3. Maar het slotoffensief van Geel-Zwart mocht helaas niet meer baten, eindstand 2-3.

Geel-Zwart staat na deze onnodige nederlaag nog steeds op een 8e plek. Volgende week reist de ploeg vol vertrouwen af naar Asten. De ploeg heeft dan alle support nodig om de nummer 9 van de ranglijst te kunnen verslaan.