Afbeelding
Foto: Google Maps

Nieuw bestemmingsplan De Bolst, kavels in de verkoop

Wonen 1.351 keer gelezen

ERP | Onlangs stelde de gemeenteraad van Meierijstad een nieuw en flexibel bestemmingsplan vast voor woongebied De Bolst in Erp. De wijk kan zich nu verder ontwikkelen, aansluitend op de kern Erp. Er is ruimte voor circa 120 woningen in allerlei typen, koop en huur, voor de komende tien jaar. Naast de al lopende kavelverkoop gaat de gemeente Meierijstad binnenkort nog enkele grote kavels voor woningbouw in de verkoop zetten. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de vraag naar dergelijke kavels in Erp. 

De wijk De Bolst is in aanbouw sinds 2007 maar sindsdien is de woningmarkt echter behoorlijk veranderd. "In de huidige markt blijkt er behoefte aan meer diversiteit in woningtypen èn meer flexibiliteit om beter in te kunnen spelen op de actuele vraag. Dit jaar is, in goede samenspraak met de dorpsraad Erp, een nieuwe, speelser, stedenbouwkundige schets opgesteld. Het bestemmingsplan uit 2007 bood niet de ruimte om de nieuwe stedenbouwkundige verkaveling mogelijk te maken", vertelt wethouder Eric van den Bogaard. 
De raad heeft in oktober een nieuw bestemmingsplan voor de tweede fase van De Bolst vastgesteld. Dat vaststellingsmoment is ook een 'startsein' om nu aan de woningbouwontwikkelingen van de nieuwe fase van De Bolst te beginnen. Naast veel groen wordt er te zijner tijd ook een definitieve speelvoorziening voor de kinderen aangelegd. De gemeente geeft op De Bolst vrije kavels uit en verkoopt daarnaast grond aan de ontwikkelende partij (VoF De Bolst – bestaande uit Jansen de Jong en BPD).  

Uitgifte grote kavels 
De gemeente krijgt regelmatig de vraag van zelfbouwers of er grote kavels (700 – 1000 m2) beschikbaar zijn in Erp. Ook op de woningbehoefte avond, georganiseerd door de Dorpsraad Erp op 9 oktober 2018, kwam dat beeld naar voren. Wethouder Jan Goijaarts: "De gemeente wil alle geïnteresseerden dezelfde kans bieden. Daarom gaat de uitgifte via loting en niet op basis van hoogste bieding. We starten met een kavel aan de Kerisakkerstraat, omdat die straat daarmee ruimtelijk kan worden afgerond. Als er daadwerkelijk veel inschrijvingen zijn, worden daarna vier kavels aan de Voorbolst aangeboden." Kort geleden zijn ook al zeven vrije kavels op de Piet Bartenstraat uitgegeven door loting. Het realiseren van grote kavels bij Voorbolst en Kerisakkerstraat sluit aan bij de uitgangspunten van de nieuwe stedenbouwkundige schets. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant