Jubilarissen van links naar rechts: Wim Holthuizen, Tiny Raaymakers, Miriam en Toon van der Aa.
Jubilarissen van links naar rechts: Wim Holthuizen, Tiny Raaymakers, Miriam en Toon van der Aa. Foto's Gerard Beekmans
+ FOTO'S

Jaarvergadering Blauw Geel in teken van succesverhalen, contributieverhoging en jubilarissen

Voetbal 2.015 keer gelezen

VEGHEL | Voor zo'n zestig leden opende voorzitter Edwin van den Boom de traditionele jaarvergadering. De tachtigste editie merkte de Blauw Geel'38 preses op, geturfd vanaf het jaar van de oprichting in 1938. De belangstelling week niet veel af van andere jaren en werd bijgewoond door een kleine zestig trouwe leden. Aan het einde werden de jubilarissen gehuldigd en voorzien van insignes, diploma's en bloemen.

Door: Peter Kuijpers

Voorzitter Edwin heette eenieder hartelijk welkom in het clubhuis met de naam van zijn vader die tevens aanschoof tussen de aanwezige leden. De koffie, cake en koeken ontbraken niet en leverde een bijdrage voor het gemoedelijke sfeertje. Clubsecretaris Joost Vlassak mocht na de opening het jaarverslag voorlezen. De Blauw Geel'38 secretaris deed dat op zijn eigen wijze. "Ik doe het anders dan mijn voorgangers en ik houd het op hoogtepunten. Het jeugdkamp van de club krijgt een jubileum uitgave. Komende zomer wordt deze alweer voor de 50ste maal in eigen beheer gehouden. Het nieuwe digitale wedstrijdformulier, dat een groot succes blijkt te zijn, heeft inmiddels breed zijn intrede gedaan binnen het voetbal." De secretaris merkte voorts op dat voor veel vrijwilligers een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) is aangevraagd. De certificatie van de jeugdafdeling kreeg van de vergadering speciale aandacht, tevens dat het eerste elftal tijdens de Sport Awards van de gemeente Veghel werd uitgeroepen tot sportploeg van het jaar. Joost vervolgde: "De tribune krijgt steeds meer gestalte met dank aan de vele vrijwilligers. Er zijn echter nog vele handen nodig, dus meld je aan", luidde zijn oproep namens het bestuur tot slot.


Stilte
Hierna vroeg de bestuurstafel om één minuut stilte voor de overledenen: Vrijwilliger en keeperstrainer Joop Dijkstra en Hein van den Heuvel, oud-voetballer, vrijwilliger en vooral supporter. Ze werden in stilte herdacht.

Leuk bedrag
Het financiële plaatje werd gepresenteerd door penningmeester Steef Verhoeven. Dat zag er goed uit met name de stijging van de kantine opbrengsten met zelfs afgelopen seizoen de hoogste opbrengst ooit. Ook de thuiswedstrijd tegen VVV Venlo voor de KNVB beker leverde een leuk bedrag op. Toch moest de Blauw Geel'38 schatbewaarder waarschuwen voor een huurverhoging die de gemeente Meierijstad heeft voorgesteld. Voorzitter Edwin legde uit dat aan een contributieverhoging niet te ontkomen is: "We hebben dit met veel clubs uit de regio vergeleken en daar scoorden wij het laagst. Zelfs na de geplande contributieverhoging voor 2019 zijn we nog steeds de laagste."



De gaande (Frans Schepers) en komende (Jeroen Minneboo)  bestuursleden van Blauw Geel'38 bij de BG-Top

De bestuurswijzigingen verliepen snel. Coen van Dijk (Jeugdvoorzitter) en John Verkuijlen (commercieel) traden af, maar werden door een instemmend applaus van de vergadering herkozen. Niet herkiesbaar en aftredend was Frans Scheepers, bestuur afgevaardigde bij de BG-Top. Frans werd bedankt voor zijn grote inzet. Zijn vervanger is Jeroen Minneboo die eveneens met een instemmend applaus werd verwelkomd. Jeroen stelde zich tevens kort voor.



Manuela en Listbeth in de bloemen gezet......

Rondje
Tot slot de huldiging van de jubilarissen: 25 jaar lid Henny van Lanen senior, 50 jaar lid, Wim Holthuizen, Toon van der Aa, Piet Peters en Ad van de Vorstenbosch. Tot slot 60 jaar lid Tiny Raaymakers. Bij het naar voren roepen van de jubilarissen las voorzitter Edwin de activiteiten voor van de betreffende personen. Vooral voor die van Toon en Tiny was een A4'tje niet groot genoeg. Tot slot waren er bloemen en klapzoenen voor de bardames Manuela en Lisbeth en het rondje van de zaak.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant