Theater Bellevue - Als vrouwen vrienden zijn.
Theater Bellevue - Als vrouwen vrienden zijn. Foto: Artist
VEGHELSE TONEEL PUBLIEKSPRIJS

Toneelstuk over een ode aan vriendschap

Kunst en cultuur 1.301 keer gelezen

VEGHEL | Als Vrouwen Vrienden Zijn is een humoristische voorstelling over vriendschap. Het toneelstuk Als Vrouwen Vrienden Zijn van Bellevue Producties is op vrijdag 9 november om 20.30 uur te zien in het Magazijn, een van de kleine zalen van De Blauwe Kei op de CHV Noordkade in Veghel. Kaarten kosten 16 euro (inclusief drankje) en zijn te bestellen via www.blauwekei.nl.

Theater Bellevue wil publiek laten genieten van het werk van de beste Nederlandse theatermakers. Veelbelovende, jonge theatermakers krijgen via de schrijfwerkplaats Bellevue Producties de ruimte om zich te ontwikkelen. Hannah van Wieringen is een van deze theatermakers. Zij schrijft aan een veelzijdig oeuvre: toneel, proza en poëzie. Na het succes van de Bellevue Lunchtheater-voorstelling Mahler & Kokoshka schreef Hannah het stuk Als Vrouwen Vrienden Zijn. Twee vrienden ontmoeten elkaar. Dertien keer in dertien maanden. Op een terras, het strand of in een suikerbietenveld bezien zij hun levens. Op een licht bitterzoete manier bespreken zij wat hen bezighoudt. Global warming, magenta broekpakken, octopussen, verliefd zijn. Gewone dingen eigenlijk. Tussen de regels door halen ze adem bij elkaar. Kan een vriendschap zo intens vanzelfsprekend zijn dat je bijna vergeet hoe bijzonder het is?

Als Vrouwen Vrienden Zijn
Als Vrouwen Vrienden Zijn begon met dertien theatrale columns, schurend tussen liefde en vriendschap, die Van Wieringen voor vakblad Theatermaker schreef. Ze wilde laten zien hoe vriendschap eruit ziet. Dat er een soort intiem gebied is waar liefde en vriendschap bijna in elkaar overlopen. "Vriendschap is nogal belangrijk in mijn leven. Het is een onbegrijpelijk iets, nietwaar? Die diepe verwantschap met iemand te voelen. Na een jaar een gesprek zo weer op kunnen pikken, alsof je elkaars radiofrequentie voor altijd ergens hebt opgeslagen. Deze voorstelling is een eerbetoon aan vriendschap, het gewicht én de lichtheid ervan. Ik hoop dat iedereen de zaal uitloopt met zin om zijn vriend of vriendin weer te zien." 'Als Vrouwen Vrienden Zijn is een hartverwarmende ode aan vriendschap' (Volkskrant) en 'een boeiende metamorfose van Theatermaker-column naar voorstelling' (Theaterkrant).

Veghelse Toneel Publieksprijs
Als Vrouwen Vrienden Zijn is genomineerd. Theater De Blauwe Kei reikt in samenwerking met de Stadskrant Veghel ieder jaar een publieksprijs uit voor de beste toneelvoorstelling van het seizoen: De Veghelse Toneel Publieksprijs. De bezoekers van alle toneelvoorstellingen in De Blauwe Kei kunnen de meest aansprekende toneelvoorstelling van het seizoen kiezen door te stemmen. Aan het einde van het theaterseizoen wordt de winnaar bekend gemaakt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant