Phoenix Cultuur start met de nieuwe muziekcursus
Phoenix Cultuur start met de nieuwe muziekcursus

Phoenix Cultuur start met muziekcursus: Start the Music!

Kunst en cultuur 370 keer gelezen

VEGHEL | Phoenix Cultuur start met de nieuwe muziekcursus Start the Music! vanaf maandag 12 november. Kinderen van 6 tot en met 9 jaar gaan in 23 lessen samen met muzikant en docent Peter Spierings op reis door muziekland en maken kennis met muziek in al zijn vormen.

De nieuwe muziekcursus Start the Music! is een vervolg op de eerdere DoReMi lessen. De cursus vormt een goede muzikale basis voor kinderen van 6 tot en met 9 jaar en focust nog meer op de kennismaking met diverse muziekinstrumenten. In 23 lessen maken kinderen in groepsverband een ware ontdekkingsreis door muziekland. Spelenderwijs leren ze naar muziek te luisteren, maar ook noten en ritmes te herkennen. Ze krijgen vormbesef, bewegen op muziek en ze leren zingen. De muziekcursus wordt voor de start van de meivakantie afgesloten met een certificaatuitreiking en muziekpresentatie voor (groot)ouders, ooms en tantes. Hierna kunnen kinderen vrijblijvend een proefles voor een muziekinstrument naar keuze inplannen, of doorstromen naar een vervolgcursus.
Muziek maken is niet alleen erg leuk, het draagt ook bij aan de sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat het een positieve invloed heeft op de intelligentie en leidt tot een positiever zelfbeeld.
Start the music! start vanaf maandagmiddag 12 november op de drie hoofdlocaties van Phoenix Cultuur: van 14.30 uur 15.15 uur in 't Spectrum in Schijndel, van 15.45 uur tot 16.30 uur in CEC Mariëndael in Sint-Oedenrode en van 17.00 uur tot 17.45 uur op CHV Noordkade in Veghel. Voor meer informatie en aanmelden: www.phoenixcultuur.nl en voor vragen: 0413 – 782010.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant