OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nieuwe duo-expositie in Simeonshof

Kunst en cultuur 460 keer gelezen

ERP | Er is in Simeonshof Erp een nieuwe expositie te bezoeken sinds 16 oktober, een duo-expositie dit keer. Twee gedreven mensen die zichzelf geen kunstenaar noemen, maar die wel heel bijzonder werk 'knippen'. De een letterlijk met een schaar, de ander met een fototoestel.

Wilma knipt en snijdt in 160 grams papier. Zij vindt haar thema's dicht bij huis: een hondenkop, ijsvogels, bloemen of een eekhoorn. Met haar computer print ze die vervolgens op het juiste werkformaat. "Niet te groot, want het moet wel op mijn tafel kunnen'', lacht Wilma. ''Daarna begint het eigenlijke beeldende werk, wat snij of knip ik weg en wat laat ik zitten.'' Deze keuzes zorgen voor haar originele kijk op heel gewone onderwerpen.

Henk Geerts
Landschapsfotograaf en autodidact. Ook Henk laat een originele kijk op de wereld zien. Al drukt hij zijn opnamen wel eens digitaal af, de originele kleuren van de dia worden zorgvuldig bewaard. Geen photoshop, maar pure fotografie. Schijnbaar moeiteloos werkt Henk van macro naar micro, van IJslands landschap met bijna fluoriserend noorderlicht naar eikels tussen frêle stengeltjes haarmos.
Henk weet het moment te vangen: een sneeuwbui waarvan je de koelte bijna kunt voelen naast een plensbui waar de zon doorheen schijnt.

Dagelijks tussen 10.00 uur en 18.00 uur. De (hoofd)ingang is aan de achterkant van de Servatiuskerk. Parkeren kan gratis op het Hertog Janplein of in de Paus Joanneslaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant