Organisator van het eerste uur Jan Pieter Kuijten (links) heeft er zin in.
Organisator van het eerste uur Jan Pieter Kuijten (links) heeft er zin in.

Vierde BunderRock staat als een huis, vuurwerk van local-heroes

Algemeen 762 keer gelezen

VEGHEL | Het gratis muziekspektakel BunderRock staat aan de vooravond van de vierde editie. In de Veghelse Stapperij zijn muziekliefhebbers welkom op zaterdag 17 november. Organisator van het eerste uur Jan Pieter Kuijten heeft er zin in.

Gesprekken met deze Veghelse gitarist onderscheiden zich door de muzikale bevlogenheid die er van af spat. Het is diezelfde liefde voor muziek die aan de wieg stond van BunderRock: met een stel lokale muzikanten een vette muziekavond organiseren, die bovendien gratis is. Kwam het de drie voorgaande edities zo'n beetje allemaal uit de koker van Jan Pieter, dit jaar staat het programma onder leiding van zes kartrekkers. "Dat was hard nodig, want in je eentje alles regelen en ook nog zelf moeten spelen is bijna niet te doen", aldus Jan Pieter. "Daar ben ik wel achter gekomen dankzij de meestal kritische muzikanten en publiek. Daarom was versterking van de organisatie wenselijk. Zo beloofde ik vorig jaar twee podia om de wisselingen sneller te laten verlopen, maar dat kon dat niet waargemaakt worden door gebrek aan mankracht. Dit jaar gaat dat wel gebeuren."

Ambities
Dat Jan Pieter nog meer ambities heeft, blijkt uit zijn ideeën om meerdere organisatoren van verschillende lokale festivals bij elkaar te brengen om de handen ineen te slaan. Alles met als achterliggende gedachte om Local Heroes on Stage en Live muziek voor Veghel & Omstreken te promoten.

JPK-Band
BunderRock start om 20.30 uur met de Veghelse pop-rockband 'No Colour', het doorgewinterde 'On the Rocks' neemt het na een uur over. Vervolgens komt Jan Pieter met zijn eigen JPK-Band in blues rock-actie en sluiten de rockers van 'Virgin' het muzikale feest af. De toegang is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant