Geel-Zwart verliest aansluiting met de middenmoot.
Geel-Zwart verliest aansluiting met de middenmoot.

Flinke domper voor Geel-Zwart Dames 1

Sport 621 keer gelezen

VEGHEL | Geel-Zwart heeft afgelopen zondag de belangrijke wedstrijd tegen HCAS niet weten te winnen. In Asten gingen de Veghelse hockeysters met 3-1 onderuit. Door deze nederlaag verliest Geel-Zwart de aansluiting met de middenmoot.

In de eerste helft was het spel aan beide kanten rommelig. De wedstrijd ging op en neer, maar de kansen werden niet benut. Door onoplettendheid in de verdediging van Geel-Zwart was het Asten dat op voorsprong kwam. Vervolgens was de ploeg uit Veghel het even kwijt. Voorin werd er weinig gecreëerd en de kansen die er waren, werden niet benut. Ook verdedigend klopte het niet waardoor het leek of HCAS steeds een vrouw meer op het veld had staan. Gelukkig voor de Veghelse hockeysters bleef de schade beperkt tot 1-0, mede door goed keeperswerk van Marlou van Essen.

Discutabele corner
Meteen na de pauze herpakte Geel-Zwart zich. De gelijkmaker werd meteen na het fluitsignaal gescoord door Cherique Hutten. Zij wist de bal beheerst achter de keepster te schuiven. Na de gelijkmaker leek Geel-Zwart de wedstrijd naar zich toe te trekken. Er was veel meer strijdlust zichtbaar totdat Asten ietwat tegen de verhouding in de 2-1 wist te maken. Hierna haalden de Veghelse dames hun niveau niet meer. Het spel was slordig en de felheid ontbrak. Via een discutabele corner werd het ook nog 3-1 voor de thuisploeg. Dit was tevens ook de eindstand.

Supporters
Ondanks dat Geel-Zwart al weken kampt met veel blessures, was het verlies echt een domper voor de meiden. Volgende week hopen ze zich te herpakken op het eigen veld tegen Rosmalen. De wedstrijd begint om 12.45 uur. De Veghelse hockeysters hopen op veel fans om ze naar een broodnodige overwinning te supporteren.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant