Afbeelding

Pleebek plees RK Veulpoepers BV

Algemeen 1.023 keer gelezen

VEGHEL | Pleebek plees RK Veulpoepers BV treedt op zondagmiddag 11 november van 15.00 uur tot 17.00 uur live op in De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel. Het belooft een 'een middagje terug naar roerige jaren tachtig' te worden. De toegang is gratis.

Acht muzikanten uit Grave, Reek, Schaijk en Boekel brengen een muzikale ode aan RK Veulpoepers BV, beroemd geworden met hun lied 'Den Egelantier'. Vrolijke muziek met een boodschap. 'Komt mensen luistert allen hier, Ik zing u 't lied van den Egelantier! Den Egelantier was een toffe kroeg, der was dan ook nooit drank genoeg'. Het eerste couplet van Den Egelantier, wellicht het bekendste liedje van RK Veulpoepers BV. Een rondje mee terug naar de tijd van stakingen en protestliederen. Het idee voor Pleebek komt uit de koker van Maurits Raijmakers. Pleebek bestaat naast Maurits inmiddels ook nog uit Hans Melis, Mieke de Rijck, Merijn Kriesels, Wim van der Heijden, Hans Schuurmans, Frank Kunst en Piet van der Linden. Bijna allemaal zingen ze mee. Verder bespelen ze de gitaar, accordeon, banjo, mandoline, saxofoon, drums, bugel, trompet, veel verschillende fluiten, basgitaar en toetsen.

Tussen toen en nu
"De liedjes zijn muzikaal leuk en de teksten van toen zijn tegenwoordig nog steeds actueel. Pleebek plees RK Veulpoepers BV belooft een leuke, grappige en gezellige middag te worden. Niet alleen voor mensen die hits als Den Egelantier, Makrobionies, Twee Emmertjes en Potverkaatje (Advokaatje) woord voor woord mee kunnen blèren, maar ook voor hen die wellicht nog niet (zo) bekend zijn met het werk van de band", vertelt Maurtis. Om een nog iets breder publiek aan te spreken, kiest Pleebek ervoor om ook een paar hits van aanverwante artiesten uit die tijd te spelen. "Denk onder anderen aan Armand, Bots en Fungus", besluit Maurits.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant