800 kinderen uit groep 7 en 8 bezoeken de vmbo DoeDag

Onderwijs 304 keer gelezen

SCHIJNDEL | Bijna 800 leerlingen uit groep 7 van verschillende basisscholen uit de regio bezoeken op donderdag 15 november de vmbo DoeDag op het Elde College in Schijndel. De kinderen maken kennis met de beroepspraktijk.

De basisschoolleerlingen oriënteren zich op beroepen of een vervolgopleiding in de sectoren Groen, Zorg & Welzijn of Techniek en nemen deel aan verschillende praktijkactiviteiten zoals het maken van een vliegtuig, manicure, ehbo, koken met de kok en bloemschikken.
Daarnaast is er dit jaar voor het eerst aandacht voor de theoretische leerweg van het vmbo via interessante workshops. Ook kunnen kinderen de bedrijvenmarkt bezoeken waar bedrijven uit de regio zich presenteren. Het doel van de DoeDag is om kinderen al in het basisonderwijs te laten proeven van de beroepspraktijk.
Kinderen hebben zich vooraf ingeschreven voor het dagprogramma welke ze met de basisschool bezoeken. De vmbo DoeDag kent ook een avondprogramma waar iedereen welkom is, vooraf aanmelden is niet nodig. Deelnemende kinderen kunnen samen met hun ouders terugkomen om hun werkstukken te bekijken of de activiteiten bezoeken die zij hebben gemist. De vmbo DoeDag vindt plaats van 08.30 uur tot 15.15 uur en van 18.00 uur tot 20.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant