Afbeelding

Terry en Sebastiaan wachten geduldig op grote doorbraak

Voetbal 3.169 keer gelezen

VEGHEL | Ze hebben er zin in, Terry van Steenbergen en Sebastiaan de Schouwer. Twee van die talenten uit de JO 19-1-stal in de selectie van Niels van Casteren. Terry speelde alleen in het begin mee in een paar oefenduels. Daarna raakte hij geblesseerd. Sebastiaan is al wat meer gesetteld en keepte afgelopen zondag foutloos zijn eerste competitieduel in de basis van het eerste team thuis tegen Goes. Terry speelde zondag op Molenbroek tegen de reserves van Gemert. De jeugd van Blauw Geel'38 meldt zich aan het front. De definitieve doorbraak lijkt slechts een kwestie van tijd.

Door: Peter Kuijpers.

Aflopen zondag was voor Sebastiaan de eerste keer dat hij een basisplek kreeg in het eerste team tegen Goes. Reden is de schorsing van Brahim. Sebastiaan: "Ik zal het waar moeten maken en een keeper van het allure Brahim vervang je niet zomaar even. Ik kom van de jeugdopleiding van NEC en ben nu doende aan mijn derde seizoen bij Blauw Geel'38/Jumbo.
Dit is mijn eerste senioren seizoen. Ik weet dat mij naam rondzingt als opvolger van Brahim, maar voor mijn ontwikkeling was het beter geweest als hij nog een jaartje was doorgegaan. Ik kan nog zoveel van hem leren." Dan is er nog de vraag of er nog een doelman bijkomt komend seizoen.
De spoeling is dun momenteel. "Ik denk zeker dat er nog een keeper bijkomt en daar zal ik dan mee moeten concurreren. Ik zal door middel van goed keeperswerk mijzelf een plek in het eerste team moeten veroveren. Daar deins ik niet voor terug."

Vriendengroep
Terry van Steenbergen komt uit Heeswijk en zijn naam wordt echt geschreven met 'van' Terry: "Jazeker, waarom dat zo vaak fout gaat, weet ik ook niet het is met de 'van' ertussen." Geboren in 'Hezik' en al snel waargenomen op Sportpark Ballendonk in Heeswijk: "Ik ben bij Heeswijk in de F'jes begonnen en daarna al snel opgehaald door FC Den Bosch en gestart in de E-afdeling. Ik heb vier jaar bij FC Den Bosch gespeeld", vertelt hij.
Daarna klopte Blauw Geel'38 aan bij huize Van Steenbergen. Terry vervolgt: "Ik heb eerst een paar keer mee getraind en het was al snel rond. Ik kende natuurlijk veel jongens omdat ik in Veghel op school zat. Ik had ook niet echt een vriendengroep in Heeswijk, omdat ik al veel in Veghel was met school."


Tussenjaar
Sebastiaan is in het ziekenhuis van Veghel geboren: "Ja, maar verder mijn hele jeugd en nu nog in Heeswijk gewoond en gevoetbald." Terry vult aan: "We hebben samen nog in één team gespeeld bij Heeswijk. Ik ben als C-speler teruggekomen naar Heeswijk en daar op een dag twee wedstrijden gespeeld, maar toen belde Blauw Geel'38 al."
Sebastiaan (Sebas als koosnaam) heeft momenteel een tussenjaar en werkt bij T-Mobile als verkoper. "Ik hoef dit jaar nog één toets te maken daarom ben ik bij T-Mobile aan het werk. Verder ben ik autospuiter in opleiding bij een bedrijf in Volkel. Ik ben daar als vakantiewerker begonnen. De eigenaar is ziek en heeft me gevraagd om daar te komen werken, dan kan hij me nog dingen leren."

Bijzaak
Terry zijn opleiding ligt op een ander vlak: "Ik heb afgelopen jaar de Sportacademie gedaan in Den Bosch. Ik vond het maar niets en ben nu een jaartje aan het werken. Ik ga een komend jaar een andere opleiding doen, welke dat is daar denk ik nog over na."
Voetbal blijft bij al die plannen een mooie 'bijzaak'. De twee knikken bevestigend en men gaat van ze horen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant