Volle winst van Skunk tegen Volley Tilburg.
Volle winst van Skunk tegen Volley Tilburg. Foto: Theo de Vrede

Eerste vijfpunter voor mannen Skunk, vrouwen handhaven positie

Sport 302 keer gelezen

VEGHEL – Al de voorgaande wedstrijden werden gewonnen, alleen werd er steeds een set, en daarmee ook een punt, afgegeven. Afgelopen zaterdag wisten de heren tegen Volley Tilburg echter de volle winst in Veghel te houden. Een wedstrijd met ups en downs waar toch het maximale resultaat werd behaald. Setstanden: 25-19, 25-17, 25-21, 25-10

Een goede serviceserie van Yannick Gloudemans was de opmaat voor een goede set, na een 6-0 voorsprong wist Skunk zakelijk de set uit te spelen. Daarna viel de scherpte weg, onnodig vielen ballen op de grond en aan het net ontbrak scherpte om ballen af te maken. Toch was het de service die Skunk wederom hielp. Enkele serviceseries waar volley Tilburg geen antwoord op had zorgde toch voor een ruime overwinning. De derde set begon weer slecht, scherpte ontbrak en Volley Tilburg scoorde de punten gemakkelijk. Tot de 20 punten liepen de gasten mee, uiteindelijk waren het enkele persoonlijke acties die de doorslag gaven. De winst was al binnen, maar de Veghelse heren hoopten op de eerste volle winst. Bij een 3-3 stand wist Skunk echter 16 keer achter elkaar het punt te maken op eigen service. Die voorsprong kon niet meer worden weggegeven.       Door de zevende winstpartij op een rij staat Skunk bovenaan en mag komende zaterdag in Gennep die positie verdedigen tegen Flamingo's 56. Om 16:00 uur spelen de heren in sporthal Pica Mare. Winst is vereist om bovenaan te blijven staan.

Skunk vrouwen hanteren top 3 positie door overwinning.

Afgelopen zaterdag speelde Skunk Dames 1 een thuiswedstrijd tegen Hands up Dames 3 met een overwinning van 4-0. De dames hebben weer een mooie wedstrijd laten zien aldus de supporters. Iedereen in het veld heeft haar bijdrage weten te leveren. De power van onze aanvallers, de snelheid van onze verdediging, de stabiliteit van onze spelverdelers, maar bovenal de gouden keeltjes van onze support, hebben deze overwinning mogelijk gemaakt.

De wedstrijd werd niet sterk begonnen door de Veghelse dames. Er werden fouten gemaakt en het blok van de dames van Hands Up was sterk. Door onduidelijkheden in het veld van de thuis spelende partij viel de bal onnodig op de grond. Toch wisten ze er een setwinst uit te slepen met 25-21. De tweede set werd goed begonnen door Skunk. Alles klopte en Hands up wist geen antwoord te geven op de service en aanval. Deze set wonnen werd met gemak gewonnen: 25-12. Op naar de derde set en overwinning! Tenminste dat dacht Skunk, maar Hands Up begon ineens weer punten te scoren. Waardoor deze set lange tijd gelijk op bleef lopen. Maar met een goede time-out door de coach van Skunk herpakte de dames zich weer en sleepte ook deze set met winst binnen, 25-17. De vierde set werd niet sterk begonnen door de Veghelaren. Door onnodige fouten aan de kant van Skunk, begon Hands Up de set naar zich toe te trekken. Maar ook hier liet Skunk dat uiteindelijk niet toe en deden ze met zijn allen weer wat er gedaan moest worden. WINNEN! De laatste set werd gewonnen met 25-19. Met deze 4-0 overwinning blijft Skunk in de top 3 positie staan. En wordt er gestreefd naar een koppositie. Peter Peters en Livoc Liessel, de nummer 1 en 2, moesten vandaag tegen elkaar, waarbij Livoc Liessel een overwinning heeft behaald van 0-4. Dit is gunstig voor Skunk. 8 december speelt Skunk tegen Livoc Liessel in Liessel en de week erna 15 december tegen Peter Peters in Veghel.  Eerst speelt Skunk tegen VC Bravo Dames 2 om 19:00 uur in Westerhoven.