Julie van Roosmalen maakte twee treffers.

Geel-Zwart Dames 1 strijdend ten onder

Sport 409 keer gelezen

VEGHEL | Geel-Zwart Dames 1 hoopte zich, na de teleurstellende resultaten van de afgelopen weken, afgelopen zondag te herpakken tegen Rosmalen Dames 1. De Veghelse hockeysters vochten, maar een overwinning bleef uit. De gasten uit Rosmalen wonnen met 2-3.

Rosmalen speelde in de eerste helft simpelweg met meer overtuiging en wist als team veel kansen te creëren. De Veghelse defensie wist de snelle spitsen niet af te stoppen, waardoor ze al snel tegen een 0-1 achterstand aankeken. Geel-Zwart probeerde van alles, maar kwamen er zelden aan te pas. Ze moesten het doen met enkele spaarzame kansen. Toch kwam er een goal van Veghelse makelij. Vanuit de verdediging was het Roos Buijs die met een rush naar voren een strafcorner wist te versieren. De strafcorner van Anne Biemans werd op de doellijn gekeerd door een Rosmalense voet. Julie van Roosmalen wist vervolgens met een geplaatste strafbal de score, tegen de verhouding in, gelijk te trekken. Helaas voor Geel-Zwart bleken ze ook na de gelijkmaker niet opgewassen tegen het overtuigende spel van Rosmalen. Nog voor rust sloeg Rosmalen een gat door twee strafcorners binnen te slaan: 1-3.

Geel-Zwart kwam fel uit de kleedkamer. De ploeg voelde nu pas aan dat er echt gestreden moest worden om de punten. Na 50 minuten spelen was het opnieuw Julie die met een mooie goal de spanning terugbracht in de wedstrijd. Hierna zette de Veghelse ploeg alles op alles om de gelijkmaker te forceren. Lange tijd zag het ernaar uit dat dit ging lukken. Rosmalen speelde een stuk minder overtuigend en leverde de bal vaak in. Geel-Zwart ging echter niet slim om met het balbezit en de kansen die het kreeg. Daardoor bleven ze steken op 2-3.

Ondanks het verlies staat Geel-Zwart nog steeds op een negende plaats. Volgende week wacht opnieuw een thuiswedstrijd. Best Dames 1, de nummer zeven van de ranglijst, komt dan op bezoek. De Veghelse meiden gaan er alles aan doen om de broodnodige punten binnen te halen. De ploeg kan hierbij alle steun gebruiken. Daarnaast nodigt Dames 1 al haar supporters uit voor het Bierfeest dat komende zondag wordt gehouden bij Geel-Zwart.