Blauw Geel vrouwen van links naar rechts: Ellen, Claudia, Natasja en Suus.
Blauw Geel vrouwen van links naar rechts: Ellen, Claudia, Natasja en Suus.

Vrouwen profileren zich bij Blauw Geel: 'Tijd voor een vrouw in het hoofdbestuur'

Sport 2.510 keer gelezen

VEGHEL | Daar zit je dan als stukjesschrijver tussen vier vrouwen in een vergaderzaal verscholen ergens in het Piet van den Boom clubhuis. Suus van Breugel, Natasja Diebels, Claudia Kahraman en Ellen Kortekaas. Meiden met een leidinggevende taak binnen de jeugdafdeling van de grootste vereniging van Veghel on speaking terms.

Door: Peter Kuijpers

Suus is qua Blauw Geel'38 de meest ervaren bestuurster. Gepokt en gemazeld in de vereniging Blauw Geel, maar ook daar buiten. Suus stelt zich voor: "Ik ben algemeen secretaris van de jeugdafdeling van Blauw Geel'38. Dat behelst dat ik samen met Herman de Wilde, Ellen Kortekaas en voorzitter Coen van Dijk in het dagelijks bestuur zit. Ik maak de notulen van vergaderingen en ondersteun bij randzaken zoals de vrijwilliger van het jaar en het oliebollen- en taarten toernooi. Ik ben vaak hier op de club, maar doe ook veel achter de laptop thuis."

Zaterdagmorgen
Bij Claudia is dat anders. Amper weg te denken in het drukke jeugdplaatje van de zaterdagmorgen op het sportpark. Geboren en getogen in Veghel: "Mijn meisjesnaam is Pittelkow (Duitse vader) en mijn ooms Willy en Mari (Mais) zijn geen onbekende keepers hier. Mijn kinderen voetballen hier en ik ben groepsleider van JO 7, JO 8 en JO 9. Een piepjonge groep van kinderen die kennis gaan maken met het voetballen in verenigingsverband. Ik zit er nog maar kort waar ik Cor Pauli ben opgevolgd, die naar het hoofdbestuur is gegaan."

Taken
Natasja, geboren in Veghel, kan zich conformeren aan de taken van Claudia en eveneens met voetballende koters binnen Blauw Geel'38. "Ben door Bert Ravensteijn hiervoor benaderd. Inmiddels groepsleidster van JO 10 en JO 11 wat ik samen doe met Marco Verberk. Verder nog leidster bij JO 11-3. Mijn taken zijn contact houden met de teambegeleiders en het regelen van zaken voor onze teams zoals zoeken van leiders en trainers en maken van de teamindelingen voor het zaalvoetbaltoernooi. VOG-verklaringen aanvragen bij vertrouwenspersoon Harrie Lunenburg. Als er vragen zijn binnen onze groep dan zoeken wij dat uit.''

Trein
Laatste in de rij is Ellen. Geboren in Heemskerk Noord-Holland. "Ik heb daar maar drie jaar gewoond, nadien zijn we verhuisd. Ik werk nu in Rotterdam en reis met de trein. We zijn ooit naar Veghel gekomen omdat dit centraal lag voor mijn werk destijds. Bij Blauw Geel'38 binnengerold wegens twee voetballende zonen. Inmiddels ben ik wedstrijdcoördinator van JO 15, JO 17 en JO 19. In die functie ben ik mijn buurman Stephan Kouwenberg opgevolgd hier bij Blauw Geel'38. Samen met Herman, Suus en Coen vormen we het dagelijks jeugdbestuur."

Hoofdbestuur
Suus is qua lidmaatschap de nestor van de groep. "Ik zit hier nu al zo'n twintig jaar. Ooit met ons pap (Frans van Breugel red.) begonnen met het begeleiden van F13. Jongens die ook nog bloemen plukte op het veld en ooit moesten huilen als de bal in de buurt kwam." Voetbalbestuurder eist kennis van het spelletje. Toch? Claudia: "Nou, niet echt, maar je moet er wel van houden, er moet wat liefde zijn." Ellen haakt in: "Iedereen heeft wel iets met sport. Ik kom uit de hockeywereld en heb altijd fanatiek gehockeyd. Vanaf mijn zestiende vrijwilligerswerk gedaan en teams begeleidt en gecoacht." De slotconclusie is dat sinds de komst van vrouwen de vergaderingen wat meer emoties hebben gekregen in het voormalige mannenwereldje. De wake up call tot slot mag er zijn: "Het wordt tijd voor een vrouw in het hoofdbestuur van deze club." Een slotzin met grote consensus.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant