Het Alzheimercafé in het PieterBrueghelHuis aan de Middegaal 25 in Veghel opent om 19.00 uur zijn deuren.
Het Alzheimercafé in het PieterBrueghelHuis aan de Middegaal 25 in Veghel opent om 19.00 uur zijn deuren.

Alzheimercafé over 'De vierde dementie'

Algemeen 583 keer gelezen

VEGHEL | Voor de naasten van een persoon met dementie is het vaak heel moeilijk om goed contact te krijgen. Naarmate het ziekteproces vordert, verdwijnt langzaamaan het vermogen om een gesprek te voeren. Tijdens het Alzheimercafé in Veghel op dinsdag 20 november komt Evelien Pullens vertellen hoe je dan meer vanuit het gevoel contact kunt maken.

In haar boek De vierde dementie beschrijft Evelien Pullens hoe zij op een ander, intuïtief niveau contact is gaan maken met haar moeder, die dementie heeft. Deze contacten leveren vertrouwen, liefde en nieuwe inzichten op. Het Alzheimercafé in het PieterBrueghelHuis aan de Middegaal 25 in Veghel opent om 19.00 uur zijn deuren, het programma begint om 19.30 uur. Iedereen die iets met dementie heeft uit de regio Boekel, Uden, Meierijstad, Bernheze en Landerd is welkom. Voor de bezoekers is er volop gelegenheid om mee te praten en ervaringen te delen. Tijdens de avond zijn er verschillende professionals aanwezig waar mensen individueel hun vragen kunnen voorleggen.

Contact
Toen haar moeder Alzheimer kreeg, ging Evelien Pullens zich niet alleen praktisch, maar ook professioneel verdiepen in dementie. Binnen haar eigen praktijk heeft ze zich gespecialiseerd in readings en coaching op het gebied van dementie. Evelien Pullens heeft ontdekt dat je kunt blijven kijken naar het verlies en het verdriet dat deze wrange en soms mensonterende ziekte dementie met zich meebrengt. Maar als je er in slaagt om op een andere manier contact te maken, leidt dat tot een blijvend contact met een dierbare.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant