Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.

Winnaar van vier Golden Globes in De Blauwe Kei

Algemeen 469 keer gelezen

VEGHEL | De film Three Billboards Outside Ebbing, Missouri winnaar van onder andere vier Golden Globes is te zien in De Blauwe Kei. Dit is op maandag 19 november. De film start om 20.15 uur in de Grote Zaal van Theater De Blauwe Kei.

In Three Billboards Outside Ebbing, Missouri gaat Mildred Hayes de strijd aan met Ebbings ordehandhaving. Ze is boos omdat er maanden voorbij gaan zonder dat er een dader wordt gevonden in de moordzaak van haar dochter. Hayes zet een gedurfde stap.
Ze heeft drie billboards gehuurd, waarop zij een boodschap zet voor de inwoners van het dorp. Hierdoor start een loopgravenoorlog tussen haarzelf en de lokale politie.

Tijdens de Golden Globes wist de film vier nominaties te verzilveren. Onder andere regisseur Martin McDonagh won een Golden Globe voor beste script en hoofdrolspeelster Frances McDormand won een Oscar en Golden Globe voor beste actrice voor haar rol van Mildred Hayes.
Verder kreeg de film veel goede recensies, zoals vijf sterren op Filmtotaal: "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri verdiende elke Globe die hij won en gaat zonder twijfel tot de beste films van het jaar behoren. Overslaan is geen optie.''

Kaarten
Kaarten voor de film Three Billboards Outside Ebbing, Missouri kosten 8 euro (inclusief een drankje) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via 0413-342555 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant