Afbeelding

Oud-Zwijsendocent schrijft boek over insectenwereld

Algemeen 1.109 keer gelezen

VEGHEL | Bijen staan de laatste tijd enorm in de belangstelling. Door Pieter van Breugel (oud-Scheikunde docent op het Zwijsen College) uit Veghel is een boek geschreven dat handelt over de insecten die graag gebruik maken van aangeboden nesthulp, de zogenaamde bijenhotels.

'Gasten van bijenhotels' was tot nu toe in boekvorm alleen verkrijgbaar via Naturalis in Leiden. Vanaf deze week is dit prachtige boek ook exclusief in Veghel te koop bij Boekhandel Schellen. Het boek bevat bijna 1800 foto's, vrijwel allemaal gemaakt door de auteur en ook nog eens voor het grootste deel in Veghel. Wat laat zien dat ook hier bijzondere dieren zijn aan te treffen als je er oog voor hebt. De insectentuin aan het Geerbos is een van de toplocaties die inspiratie vormden voor dit bijzondere boek.
Pieter van Breugel was lange tijd docent aan het Zwijsen College in de vakken scheikunde en algemene natuurwetenschappen en droeg ook toen zijn verwondering over de insectenwereld al nadrukkelijk uit. Na zijn pensionering heeft hij aan dit boek gewerkt in de overtuiging dat het noodzakelijk is om het publiek kennis te laten nemen van de verbazingwekkende, maar bedreigde, biodiversiteit in Nederland. Het is daarom een toegankelijk werkstuk geworden vol met verbazingwekkende foto's en wetenswaardigheden. Ook voor kinderen is het een fascinerend boek, alleen al om de mooie foto's. Het is een prachtig dik naslagwerk geworden voor een prijs van slechts 27.50 euro

Het boek is vrijblijvend in te kijken bij Boekhandel Schellen aan de Molenwieken in Veghel.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant