De Toren tweede in Café Top 100.
De Toren tweede in Café Top 100.

De Toren uit Heeswijk-Dinther tweede in Café Top 100

Algemeen 1.966 keer gelezen

HEESWIJK-DINTHER | De Toren staat pas voor het derde jaar in de Café Top 100. Aan half werk doen ze hier niet. Na twee zevende plekken is er nu het zilver voor het (eet)café. ''Zo'n zes jaar geleden hebben we bewust ingezet op eten, maar de barfunctie blijft belangrijk.''

Op plek zeven kwam De Toren binnen in 2016, om die notering een jaar later te consolideren. Altijd fijn als blijkt dat er geen ééndagsvlieg in de lijst staat. Maar dit jaar weten Jeroen en Mieke van den Broek en hun rechterhand Jet van Gerwen die prestatie te overtreffen. Een welverdiende tweede plek. Zowel mystery visitors, vakjury áls hoofdjury waren meer dan enthousiast over het vakmanschap, de gastvrijheid en de kwaliteit die hier in Heeswijk-Dinther aangetroffen werd. In 1997 nam het stel De Toren over en maakte er een 'echt authentiek' café van. Bruine stijl, biljart: wat je verwacht van een bruincafé. Zo'n vijf à zes jaar geleden is de grote verandering ingezet. Eerder daarover schreef Misset Horeca al: de transformatie naar een eet- en borrelcafé pakte heel goed uit. Waar de doelgroep voorheen voornamelijk jong en mannelijk was, raakt de zaak nu in trek bij de hele bevolking van Heeswijk-Dinther en omliggende dorpen. Sindsdien groeit de omzet ook flink, jaarlijks met meer dan 10 procent. In 2017 was dat zelfs 17 procent.

De Toren
Inmiddels werken er 12 fulltimers en 45 parttimers bij De Toren. Het eten is steeds belangrijker geworden en zorgt voor zo'n 40 procent van de omzet van dit bedrijf. Jeroen: ''Maar de barfunctie blijft belangrijk. De Toren moet een café zijn, we willen geen restaurant worden.'' De bruine sfeer, de mooie bar en de keuze aan bieren, waaronder een paar uit de buurt zoals het Berne Abdijbier, tonen aan dat dit geen loze belofte is.

De Toren tweede in Café Top 100.
De Toren tweede in Café Top 100.
De Toren tweede in Café Top 100.
De Toren tweede in Café Top 100.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant