Afbeelding

Rabobank Clubkas Campagne: 'Alle deelnemers zijn winnaars'

Algemeen 2.386 keer gelezen

VEGHEL/UDEN | De uitslag van de Rabobank Clubkas Campagne werd gisteravond op feestelijke wijze bekendgemaakt in Theater de Blauwe Kei in Veghel. Met ruim 700 bezoekers zat de zaal van De Blauwe compleet vol. 319 verenigingen en stichtingen uit de 14 kernen van Uden, Veghel en Boekel gingen met een cheque naar huis.

Het hoogtepunt van de avond was natuurlijk het bekendmaken van de clubs met de meeste stemmen uit Uden, Veghel en Boekel. Het hoogste bedrag was voor Stichting Jeugdbelangen Zeeland. Zij kregen 626 stemmen, wat gelijk staat aan 2.216,45 euro. In de kern Veghel waren de meeste stemmen voor Bouwdorp Veghel in Hout (1.926,12 euro) en uit de kern Boekel mocht de Speeltrein (1.472,91 euro) het podium betreden. Reddingsbrigade Veghel en Budo vereniging De Wai-Kwai, Scouting Uotha Uden en elf samenwerkende Keldonkse clubs kregen een extra bedrag van 500 euro als Clubkas Kanjer, omdat zij op de meest creatieve wijze hun clubkasdoel hebben gepromoot. 

Maarten van der Weijden
Vanwege het 5-jarig bestaan van de Rabobank Clubkas Campagne werd er groots uitgepakt tijdens de Finale Avond. De verenigingen werden getrakteerd op een feestelijk programma rond het thema 'Samen bereiken we ons doel'. De avond verliep soepel en bevatte optredens en presentaties van onder anderen Liz van den Hurk, deelneemster The Voice Kids, de gehele cast van de Udense Musical en het Opera duo La Primavera. Niemand minder dan Olympisch kampioen zwemmen Maarten van der Weijden inspireerde de zaal met zijn verhaal over omgaan met tegenslagen en jezelf continu verbeteren. Na afloop van zijn verhaal kreeg hij een staande ovatie van het publiek. 

Allemaal winnaars 
Natuurlijk kregen ook de andere verenigingen hun cheque uitgereikt. ''Het voelt ieder jaar als een moment van verbinding tussen verenigingen en stichtingen die ontzettend blij zijn met het bedrag wat zij opgehaald hebben. De verenigingen zien het als steun en waardering voor wat ze doen'', licht directievoorzitter Erik Jansen toe.  Voor Rabobank Uden Veghel is het duidelijk: alle deelnemende verenigingen en stichtingen zijn winnaars. ''Als Rabobank willen we zorgen dat verenigingen en stichtingen zich samen verbinden om zo samen iets bijzonders te bereiken. Met goede dienstverlening, maar ook door niemand buiten te sluiten en elke dag opnieuw de wereld samen een beetje beter te maken.'' 
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant