Vreugde bij WEC na een doelpunt. Zondag komt Boskant naar De Glorie
Vreugde bij WEC na een doelpunt. Zondag komt Boskant naar De Glorie Foto Sjaak Pijnenburg

Regio amateurvoetbal lagere klassen

Voetbal 637 keer gelezen

Het was afgelopen zondag een weekend met heel weinig competitievoetbal. Hooguit een paar inhaalwedstrijden, maar gezien het extreem goede weer waren die er nauwelijks. Men concentreert zich op het komende weekend waarin de klasse lager dan de Hoofdklasse periode één gaat aflopen. Het eerste prijsje kan binnengehaald worden. Dat alleen al maakt het bijzonder.

Door: Peter Kuijpers

Trainer Bas van de Veerdonk van WEC koestert ongetwijfeld goede herinneringen aan zijn laatste duel uit bij Vorstenbossche Boys waar met 0-3 werd gewonnen. Met dit gevoel ga je ongetwijfeld prettig je vrije zondag in. Toch is de achterstand op het geëxplodeerde Avesteyn al acht punten. Winst is dus zondag belangrijk. Boskant had met de winterstop vorig seizoen na negen wedstrijden 17 punten nu zijn dat na zeven wedstrijden 9 punten. Werk aan de winkel dus.

4I: Avesteyn –Herpinia
Maar liefst 15 punten verschil tussen koploper Avesteyn en rode lantaarndrager Herpina. Hoe ga je zo'n wedstrijd in zal Avesteyn trainer Hugo van der Sanden deze week gedacht hebben. Clichés als: elke wedstrijd begint met 0-0, we kunnen vandaag alleen maar verliezen, je wint geen enkele wedstrijd zomaar, zullen zeker klinken in de wedstrijdbespreking van de succesvolle trainer komende zondag. Hoe je het ook uitlegt, tegen de voormalige tweedeklasser Herpinia telt maar één ding: een ruime winst, niet meer, maar zeker niet minder.

4I Nijnsel/TVE – Vorstenbossche Boys
Bij Nijnsel lijkt de negatieve spiraal te zijn gestopt. Samen met DVG zijn deze twee teams met zes punten verschil de achtervolgers van koploper Avesteyn. Het technische hart van de club voegde onlangs de jeugdspelers Rens Hoppenbrouwers en Bart Marinus toe aan de selectie.
Opvallend is de lofzang voor TC-lid van UDI'19 Fred Smies op de Nijnsel website die daar succesvol trainer was. Vorstenbossche Boys kan zich opmaken voor een stevig duel zondag op Den Eimert. Voor de laatste nederlaag van Nijnsel moet je terug naar 30 september toen er met 0-1 verloren werd van Boxtel.

5E FC De Rakt – VOW
VOW speelt zondag onder de wieken van Molen van Jetten een wedstrijd tegen cultclub FC De Rakt uit Uden. FC De Rakt en Odiliapeel volgen koploper SPV op één puntje. VOW heeft een bescheiden plek in de middenmoot, maar de club lijkt, geturfd aan de laatste uitslag waar met 2-1 werd gewonnen van Odiliapeel, het juiste ritme weer gevonden te hebben.
Nog iets over de periode waar wat verwarring over bestond bij sommige clubs. Het antwoord van de KNVB via de heer Le Blanc was duidelijk: ''Periode 1 gaat over WD1 tot en met WD13, periode 2 over WD14 tot en met WD26. De derde periode wordt toegekend aan hoogste team in eindstand dat nog geen periode heeft." Keldonk is zondag vrij in deze klasse met een ongelijk aantal clubs.

5E Tongelre – Boerdonk
Twee weken geleden won Boerdonk met duidelijke cijfers van WHV. De uitslag van 4-1 is er een die staat.
Zondag is in Eindhoven Tongelre de tegenstander. De lichtstadbewoners hebben één puntje minder dan Boerdonk. Open strijd waar om 14.30 uur de bal gaat rollen aan de Partituurlaan.

5C Zuid-1 SVG – Ollandia
Het gaat voortvarend met de club uit Olland. De vierde klasse lonkt. De bezwerende vinger zal bij het lezen van deze proza op Sportpark Ekkerzicht in Olland onmiddellijk omhoog gaan. Natuurlijk is het zover nog niet, maar afgaande op de prestaties van dit team is enige hoop daarop zeker gerechtvaardigd.
Zondag gaat de reis naar SVG in Tilburg. De ploeg staat vijfde met negen punten achterstand op koploper Ollandia. Zo chauvinistisch als men is rekenen ze samen, met al die getrouwen die de club wekelijks vergezellen, op een driepunter. Adel verplicht tenslotte.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant