Onnodig puntverlies voor Geel-Zwart Dames 1

Sport 402 keer gelezen

VEGHEL | Geel-Zwart Dames 1 nam het afgelopen zondag tijdens de laatste thuiswedstrijd van de eerste competitiehelft op tegen Best Dames 1. Op voorhand beloofde dit een spannende wedstrijd te worden en dat werd het ook. Geel-Zwart leek er met de drie punten vandoor te gaan, maar liep vlak voor tijd alsnog tegen de gelijkmaker aan.

Geel-Zwart startte fel aan de wedstrijd. De ploeg wist dat er gestreden moest worden om de drie punten. In de eerste helft was het balbezit in het voordeel van de thuisploeg. Maar via een aantal counters kreeg Best wel de nodige kansen. Toch kwamen de Veghelse hockeysters via een goed geplaatste strafcorner van Anne Biemans op 1-0. De feestvreugde sloeg daarna direct om toen Best de stand gelijk trok. Door een foutje achterin kregen de gasten het doelpunt cadeau. Geel-Zwart kon weer van vooraf aan beginnen.

Slapen
Na rust was er nog meer overwicht voor de thuisploeg. Geel-Zwart wist het spel goed te verleggen en wist daarmee geregeld door de verdediging van Best op te stomen. Een van deze mooie opbouwen leidde tot de 2-1 voorsprong. Julie van Roosmalen was er als de kippen bij om de bal hard langs de keeper te schuiven. Hierna leek Geel-Zwart de wedstrijd te controleren. De verdediging stond zijn mannetje, Best kwam er nauwelijks meer aan te pas. Tot de 68 minuut. De Veghelse ploeg stond te slapen en gaf een strafcorner weg. Via een mooie variant wist Best één minuut voor tijd gelijk te maken.

Silver Cup
Geel-Zwart liet wederom tegen de verhouding in kostbare punten liggen af. De ploeg blijft hierdoor in de gevarenzone verkeren. Komende vrijdag start voor de dames de bekercompetitie (Silver Cup). De ploeg speelt dan een uitwedstrijd tegen Geldrop Dames 1, aanvang 20.30 uur. Komende zondag staat vervolgens de laatste uitwedstrijd op het programma van de eerste seizoenshelft. Geel-Zwart neemt het hierin op tegen Venlo Dames 1, de nummer 6 van de ranglijst. De wedstrijd in Venlo start om 12.45 uur.