Men eet elke dag, maar wat gebeurt er als men écht gaat nadenken over eten?
Men eet elke dag, maar wat gebeurt er als men écht gaat nadenken over eten?

Wat eet men in de toekomst? Wetenschapper geeft antwoord

Algemeen 449 keer gelezen

VEGHEL | 2018 is het jaar van voeding. Het Brabantse themajaar We Are Food brengt het onderwerp tot leven. Ook de bibliotheekcampagne Nederland Leest gaat in de maand november 2018 over voeding. Men eet elke dag, maar wat gebeurt er als men écht gaat nadenken over eten? Deze vraag stelt Bibliotheek Meierijstad aan wetenschapper Koert van Mensvoort tijdens NEXT Food, woensdag 28 november op de CHV Noordkade.

Dr. ir. Koert van Mensvoort is als kunstenaar, technoloog en filosoof het meest bekend vanwege zijn Next Nature filosofie over de complexe technologische omgeving. Het is zijn doel om de relatie met technologie beter te begrijpen en een pad naar de toekomst uit te stippelen dat zowel bevredigend is voor de mensheid als voor de planeet als geheel. In de lezing NEXT Food zal Van Mensvoort ingaan op de relatie tussen technologie en natuur in de voeding van nu, maar vooral in de toekomst. Hij vertelt dit niet alleen vanuit een designperspectief, maar ook vanuit een maatschappelijk en ethisch oogpunt. NEXT is een reeks van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken, waarin vragen worden gesteld over de samenleving van de toekomst. Vooraanstaande denkers en wetenschappers worden uitgenodigd om hierop hun visie te geven.

Informatie
Kaarten kosten 12.50 euro. Leden van de bibliotheek betalen 10 euro in de voorverkoop. Kaartjes kunnen online worden gekocht, of in één van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken. NEXT Food wordt mede mogelijk gemaakt door DI'S Meierijstad en Brabant Celebrates Food.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant