Debby Petter
Debby Petter
Veghelse Toneel Publieksprijs

Een kwetsbare monoloog over leugens

Kunst en cultuur 445 keer gelezen

VEGHEL | In Mijn Hoofd van Debby Petter is een voorstelling over liegen. Niet over kleine leugentjes om bestwil, maar over grote, ontwrichtende leugens en over hoe moeilijk het is om te leven met een pathologische leugenaar. De solovoorstelling van Debby Petter is op vrijdagmiddag 30 november om 14.00 uur te zien in het Magazijn, een van de kleine zalen van De Blauwe Kei op CHV Noordkade.

Veel mensen kennen Debby Petter als de serieuze nieuwslezeres van het NOS Journaal. Ze begon haar carrière echter in het cabaret. Via cabaretgroep Nar, het onderwijs en de televisie, kwam Petter weer in het theater terecht.

Oudste vorm van theater
Petters debuutprogramma Ik Ben Er Nog, over haar joodse moeder die als enige haar gezin overleefde tijdens de Tweede Wereldoorlog, maakte grote indruk.
De voorstelling In Mijn Hoofd is Petters vierde theatermonoloog. Met haar meeslepende verteltrant en bijzondere thema's heeft Debby Petter een publiek aangesproken dat van de kunst van het vertellen (de oudste vorm van theater) geniet.

Kapot
In Mijn Hoofd is het fascinerende en tragische verhaal van een ziekelijke leugenaar die zowel zijn eigen leven, als dat van zijn omgeving kapot maakt. "Mijn voorstellingen moeten altijd over iets gaan dat me raakt of triggert. Voor In Mijn Hoofd had ik het onderwerp al een tijdje in gedachte. Iedereen liegt namelijk. Dat gaat van kleine onschuldige leugentjes tot grote ontwrichtende leugens. Ik deed research, sprak met specialisten en met iemand die leefde met een aartsleugenaar, en ik leerde dat er veel vormen van liegen bestaan", aldus Petter.
Die kennis combineerde Petter met waargebeurde verhalen. Het resultaat is een spannende, intieme voorstelling over een interessant, en wellicht voor veel mensen herkenbaar, onderwerp.
Kaarten kosten 16 euro (inclusief drankje) en zijn te bestellen via www.blauwekei.nl.

Veghelse Toneel Publieksprijs
Debby Petter is genomineerd! Theater De Blauwe Kei reikt in samenwerking met de Stadskrant Veghel ieder jaar een publieksprijs uit voor de beste toneelvoorstelling van het seizoen: De Veghelse Toneel Publieksprijs.
De bezoekers van alle toneelvoorstellingen in De Blauwe Kei kunnen de meest aansprekende toneelvoorstelling van het seizoen kiezen door te stemmen. Aan het einde van het theaterseizoen wordt bekend gemaakt welke toneelvoorstelling heeft gewonnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant