Straatnaamcommissie adviseert het college over het toekennen van nieuwe straat- en wijknamen.
Straatnaamcommissie adviseert het college over het toekennen van nieuwe straat- en wijknamen.

Straatnaamcommissie van start, mogelijk Spaanse namen in Schijndel

Algemeen 577 keer gelezen

VEGHEL | De 'Commissie naamgeving en nummering Meierijstad' is een feit; het college van B&W heeft ingestemd met een voorstel voor de werkwijze en bemensing. De commissie adviseert het college over het toekennen van nieuwe straat- en wijknamen. Zij doet haar voorstellen op basis van taalkundige, sociaalgeografische, cultuurhistorische en heemkundige kennis en inzichten.

Als commissieleden zijn benoemd, de heer Gerard Barten uit Erp, de heer Jan van Erp uit Veghel, de heer Henk Prins (voorzitter) uit Sint-Oedenrode en mevrouw Marsja Putmans uit Schijndel. In de voormalige gemeente Veghel was al een straatnaamcommissie; In Schijndel en Sint-Oedenrode bestond zo'n adviescommissie nog niet. Gerard Barten was ook al actief in de commissie in de voormalige gemeente Veghel. De commissieleden brengen niet alleen heel specifieke kennis in; de keuze is ook op hen gevallen omdat ze over een breed netwerk in hun gemeenschap beschikken. "Straatnamen moeten goed klinken, herkenbaar zijn, goed schrijfbaar zijn en een relatie met de omgeving kunnen hebben", legt wethouder Eric van den Bogaard uit. In Schijndel kan men Spaans-gerelateerde straatnamen tegenkomen. De wethouder legt uit: "Schijndel heeft lange tijd veel Spaanse gastarbeiders gehad. Een hoop wonen er nog. De wens voor Spaanse straatnamen ligt er in Schijndel al langer. We gaan kijken of we daaraan kunnen voldoen."

Suggesties van inwoners
De vergaderingen van de commissie zijn openbaar. De gemeente staat natuurlijk ook open voor suggesties van inwoners voor nieuwe straatnamen. Deze voorstellen kunnen gedaan worden via info@meierijstad.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant