De Jumbo op De Boekt wordt een Jan Linders.
De Jumbo op De Boekt wordt een Jan Linders.

Einde onzekerheid: Jan Linders neemt Jumbo in Veghel over

Algemeen 8.185 keer gelezen

VEGHEL | Jan Linders Supermarkten heeft met Jumbo Supermarkten een overeenkomst gesloten voor de overname van drie winkels. De Jumbo aan De Boekt in Veghel is er daar een van. Er komt zodoende een eind aan de onzekerheid die in de buurt heerste. Bewoners van Veghel-Zuid waren bang dat ze er geen supermarkt voor terug kregen.

De supermarkt wordt begin 2019 volgens de nieuwste formule-uitgangspunten van Jan Linders verbouwd. "Wij hopen op 27 februari 2019 na een verbouwing de nieuwe Jan Linders supermarkt in Veghel te openen", laat een woordvoerder van Jan Linders weten.
De overname van deze drie supermarkten door Jan Linders is een uitvloeisel van de overname van EMTÉ door een consortium van Jumbo en Coop. Hierover besliste de Autoriteit Consument en Markt (ACM) dat de concentratie van Jumbo winkels in deze marktgebieden te hoog zou kunnen worden. De overnames door Jan Linders zijn inmiddels door de ACM goedgekeurd. 

Medewerkers
De overnames betekenen dat alle lopende arbeidscontracten met medewerkers door Jan Linders gerespecteerd en overgenomen worden. Het aantal medewerkers van Jan Linders Supermarkten groeit hierdoor van ruim 4700 naar zo'n 4950. De nieuwe Jan Linders-collega's zijn de afgelopen dagen geïnformeerd door de directie van Jumbo en verwelkomd door de directie van Jan Linders. "De overname van deze drie supermarkten past geheel in onze strategie om te groeien in ons marktgebied. Schaalgrootte is een belangrijke voorwaarde en we investeren dan ook fors in onze organisatie, onze winkels en in onze formule. Met deze overname maken we een flinke groei door waardoor we nog meer consumenten in het zuiden kunnen laten profiteren van waar we als formule voor staan: het beste vers, veel producten uit eigen streek, klantgerichte medewerkers en sterke aanbiedingen", aldus Leo Linders, algemeen directeur van Jan Linders Supermarkten. 

Familiebedrijf
Jumbo uit Veghel is blij dat het in Jan Linders een ander familiebedrijf heeft gevonden dat deze drie winkels met energie voort wil zetten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant