Geel-Zwart wint en verliest in één weekend

Sport 342 keer gelezen

VEGHEL | Voor Geel-Zwart Dames 1 stond er dit weekend een dubbel programma op de agenda. Vrijdag werd er gestreden in de Silver Cup in Geldrop en zondag werd de laatste wedstrijd voor de winterstop gespeeld tegen Venlo. Van Geldrop werd nog met 0-2 gewonnen, maar tegen Venlo gingen de Veghelse hockeysters met 2-3 ten onder.

In de Silver Cup begon Geel-Zwart slap. Geldrop kreeg wat kansen, maar ze wisten deze niet te benutten. De Veghelse dames kregen daarna meer grip op de wedstrijd en ze wisten de wedstrijd te kantelen. In de eerste helft was het Julie van Roosmalen die de voorsprong op het scorebord zette, ze wist de bal vanaf de achterlijn de goal in te slaan. Hierna domineerde Geel-Zwart de wedstrijd. Na rust werd het al snel 0-2 via een goal van Lynn van Hommel. De verdediging hield de nul en dus bekert Geel-Zwart na een 0-2 overwinning in Geldrop verder. De volgende ronde wordt gespeeld op vrijdag 15 maart.

Strijd
Na deze goede partij wachtte zondag een uitwedstrijd in Venlo. Geel-Zwart speelde een zwak eerste bedrijf en keek met rust tegen een 2-0 achterstand aan. In de tweede helft herpakten de Veghelse hockeysters zich. Er werd veel meer strijd geleverd in de duels en de ploeg wist via een strafcorner van Anne Biemans terug in de wedstrijd te komen, 2-1. Venlo wist echter al snel de voorsprong weer te vergroten naar 3-1. Toch gaf Geel-Zwart zich nog niet gewonnen. Zes minuten voor tijd werd het 3-2, Lynn van Hommel scoorde na een mooie aanval de aansluitingstreffer. Hierna werd er alles of niets gespeeld, maar de gelijkmaker kwam er niet en dus bleef het 3-2.

Zaalcompetitie
Met deze verliespartij is de eerste seizoenhelft van de competitie afgelopen. Geel-Zwart Dames 1 gaat met een negende plaats de winterstop in.
Volgende week begint de voorbereiding voor de zaalcompetitie. Op zondag 9 december staan de eerste wedstrijden op het programma.