Afbeelding

Kunst toegankelijk maken voor jong en oud

Kunst en cultuur 764 keer gelezen

VEGHEL | Kunst toegankelijk maken voor jong en oud. Met die gedachte organiseert Van Loon Galleries opnieuw de Biënnale. Dit jaar vindt de kunstexpositie plaats van vrijdag 30 november tot en met zondag 16 december in de Koekbouw op de Noordkade in Veghel. Een deel van de opbrengst van de Biënnale wordt geschonken aan Reuma Nederland.

De werken van maar liefst veertig nationaal en internationaal gerenommeerde kunstenaars worden tijdens de Biënnale Veghel tentoongesteld, waaronder dit jaar acht nieuwe kunstenaars. De kunststromingen waar zij zich met name in verdiepen, zijn klassiek modern, expressief en figuratief, uitgedrukt in een grote diversiteit aan vormen zoals schilderkunst, beeldhouwkunst, glaskunst en fotokunst. Joris van Loon, eigenaar van Van Loon Galleries, is trots dat hij het werk van de kunstenaars mag exposeren: "De grootste gemene deler van de kunstenaars die wij selecteren, is toch dat hun werken intrigerende weerspiegelingen zijn van een bijzondere kijk op de wereld van vandaag. De Biënnale is daarmee niet alleen een kunstevent, maar ook een podium voor hedendaagse ideeën, impressies en gevoelens, die met zorg en toewijding zijn vertaald naar kunst die werkelijk raakt. De drijfveer om destijds te starten met het organiseren van de Biënnale is om kunst toegankelijk te maken voor jong en oud. We willen de drempel die mensen ervaren bij het binnenstappen van een galerie zoveel mogelijk wegnemen." Dat de Biënnale een breed publiek aantrekt, blijkt wel uit het feit dat de eerste editie in Veghel in 2016 al zo'n 16.000 bezoekers trok. Vorig jaar mocht Van Loon Galleries ruim 21.000 bezoekers verwelkomen tijdens de Biënnale Brabant in Tilburg.


CHV Noordkade biedt op twee dagen in december de mogelijkheid om een bezoek aan deze expositie nog een extra dimensie te geven. Op zaterdag 1 december kan men deelnemen aan een diamantworkshop met lunch (van 13.00 uur tot 15.15 uur), verzorgd door de experts van GASSAN. Op zaterdag 8 december is er 's avonds een wijntour in de Biënnale setting (van 20.00 uur tot circa 23.00 uur).
Reserveren kan via (0413) 745445 of mailen naar info@disteun.nl. Kijk voor meer informatie op www.chvnoordkade.nl.


Koekbouw
De Biënnale strijkt dit jaar opnieuw neer op de Noordkade in Veghel, na een geslaagde Biënnale Veghel in 2016. De Noordkade, waarin de Koekbouw is gevestigd, heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een bruisend gebied waar cultuur, bedrijfsleven, winkels, horeca, musea en andere vrijetijdsbesteding samenkomen. Van Loon: "Net als de Koepelhal in Tilburg biedt de Koekbouw volop ruimte, een industrieel karakter dat goed bij kunst past en een plek die bezoekers uitdaagt en hun fantasie prikkelt." De toegangsprijs voor de Biënnale in de Koekbouw is 12 euro. Biënnale Veghel is dagelijks geopend van 11.00 uur tot 18.00 uur. Meer informatie of gewoon nieuwsgierig? Op www.biennaleveghel.nl staat meer informatie over de Biënnale, de kunstenaars, het programma, de tickets en Van Loon Galleries.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant