De Veghelse kampioenen van afgelopen jaar.
De Veghelse kampioenen van afgelopen jaar.

Meierijstad krijgt één Sportgala voor jong én oud

Sport 1.085 keer gelezen

VEGHEL | De Sportraad Meierijstad en de gemeente hebben besloten om één Sportgala te organiseren. De Sport Awards Meierijstad worden uitgereikt op maandag 29 april in en rondom 't Spectrum in Schijndel. Er is zowel een programma voor jong (overdag) als oud ('s avonds).

De Sport Awards 2018 (let op het gaat over het kalenderjaar 2018 red.) worden gehouden omdat de gemeente en de Sportraad trots zijn op alle sporters, verenigingen en vrijwilligers. "Dat mag beloond worden en daarom zetten wij in de meivakantie op 29 april kampioenen, sporters en vrijwilligers in het zonnetje", vertelt Hein Timmermans, secretaris van de Sportraad.

Grote geweld
Het sportfeest wordt opgedeeld in twee delen. Voor de jeugd worden er in de middag clinics, workshops en demonstraties gegeven. Verschillende sportverenigingen presenteren zich dan. Als hoogtepunt van de middag worden de jeugdige kampioenen van 2018 (leeftijdscategorie 5 tot en met 14 jaar) gehuldigd, de genomineerde sporters worden beloond met een Sport Awards en de winnaar van de Publieksprijs wordt bekend gemaakt. "Voorheen ging de jeugd mee in het grote geweld. We zetten ze nu apart in de spotlights. Dat is veel leuker", denkt Hein. 29 april is een maandag, maar de organisatie ziet geen problemen. Hein legt uit: "Het is dan meivakantie. Er zullen een aantal mensen niet kunnen, maar dat heb je altijd."

Monique van de Ven uit Erp kreeg tijdens het laatste Veghelse gala een Oeuvre Award. Het is nog niet bekend of deze prijs dit jaar terugkeert. 

Onafhankelijke jury
Het avondprogramma richt zich op iedereen vanaf 15 jaar. Iedereen kan tot en met 30 januari sporters en sportploegen voordragen voor een Sport Award. In de categorieën sporter, sportploeg, sporter of sportploeg met een beperking en sportvrijwilliger voor zowel jeugd als senioren. Een onafhankelijke jury bepaalt per categorie de winnaar. Zij ontvangen een Sport Award. Daarnaast is er ook hier een Publieksprijs. Iedereen in Meierijstad kan vanaf 27 november sporters, sportploegen en vrijwilligers nomineren via de website van de Sportraad. Op 31 januari worden alle genomineerden bekend gemaakt en kan iedereen zijn stem uitbrengen. Dat kan tot 22 april.
Op maandag 29 april worden 's avonds ook de Nederlands Kampioenen gehuldigd net als de nummers twee en drie.

Spectrum
Deze eerste award show wordt gehouden in 't Spectrum in Schijndel. Er is plek voor 400 à 500 bezoekers. Wethouder Coby van der Pas legt uit waarom: "Ze hebben net een nieuwe podiumzaal. Tevens is er buiten genoeg ruimte om een mooi programma neer te zetten. Het avondprogramma duurt niet te lang. In ruim een uur willen we klaar zijn. Daarna volgt een gezellige borrel." Of de Sport Awards ieder jaar in 't Spectrum worden uitgereikt, is nog niet bekend. "Het is even afwachten of de inwoners van de voormalige gemeenten Sint-Oedenrode en Veghel de weg naar Schijndel weten te vinden. Daar zijn we heel benieuwd naar", besluit Hein.

Nomineren en stemmen kan via www.sportawardsmeierijstad.nl. Daar zijn ook alle criteria en andere informatie terug te vinden.

Monique van de Ven uit Erp kreeg tijdens het laatste Veghelse gala een Oeuvre Award. Het is nog niet bekend of deze prijs dit jaar terugkeert.
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant