Bettine Vriesekoop komt naar Veghel
Bettine Vriesekoop komt naar Veghel

Bettine Vriesekoop geeft tafeltennisclinic

Sport 1.416 keer gelezen

VEGHEL | Gezonde leefstijl vormt  een belangrijke basis voor een vitale oude dag. Steeds vaker is het onderwerp van gesprek aan tafels van artsen, zorgverzekeraars, overheid en industrie (Nationaal Preventieplan), maar ook gewoon thuis binnen familie- en vriendenkring. 'Voeding en bewegen' zijn de meest terugkerende begrippen die hierbij genoemd worden.

Onder haar verenigingsmotto 'Beweeg mee met TTCV' organiseert de Veghelse tafeltennisvereniging op vrijdag 14 december een bijzondere ontmoeting met Bettine Vriesekoop, het icoon van de tafeltennissport in Nederland. De veelvuldige kampioene, nu zelf een ruime vijftiger, verbleef tijdens haar sport- en beroepscarrière lange tijd in tal van landen, met name in Azië. Zij kan boeiend vertellen over de eet- en beweegcultuur in deze landen. Natuurlijk gaat Bettine ook uitleg geven over de leuke facetten van het tafeltennis. Zij neemt de deelnemers van deze clinic mee in het spel en laat hen aan hand van een aantal oefeningen ervaren wat je kunt verbeteren aan je conditie, balans en evenwicht, hand-oog coördinatie en het vooruit denken.

Leefstijl
TTCV/van Herwaarden heeft voor deze dag een bijzonder programma opgesteld. Hoewel ze zelf beschikt over alle faciliteiten  voor de tafeltennis activiteiten, maakt zij ook gebruik van het PieterBreugelHuis, dé ontmoetingsplek voor mensen op zoek naar wat geluk en zinvolle activiteiten. Deelnemers aan de clinic worden hier ontvangen met koffie en daarna volgt een lezing 'Gezonde leefstijl, ook voor Ouderen' door Bernard Brenninkmeijer, tot vrij recent werkzaam als internist in ziekenhuis Bernhoven. In zijn betoog bespreekt hij de risico's van een ongezonde leefstijl en gaat hij in op die zaken waaraan je zelf kunt werken, zonder hulp van de dokter. Daarna neemt Bettine Vriesekoop het over en gaan de deelnemers zelf aan de slag met allerlei oefeningen. Om iedereen hierbij te helpen, zijn ook trainers van TTCV/van Herwaarden aanwezig. Het programma duurt van 9.30 uur tot circa 13.00 uur en wordt afgesloten met een gezonde lunch, bereid door de kookgroep van het PieterBreughelHuis.

Deelname is gratis en staat open voor alle inwoners van Meierijstad met een leeftijd van 50 jaar en ouder, redelijk tot goed mobiel en jong van geest. Kortom, iedereen die zich als 'Fifty Fit' wil (gaan) kwalificeren.Omwille van de werkbaarheid van deze clinic is het aantal deelnemers beperkt.  Aanmelden kan door een mail (met naam, adres, woonplaats en telefoonnummer.) te sturen naar info@ttcv.nu of bellen naar 06-51548195.                                                                                     

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant