Skunk vrouwen winnen van ODI-2
Skunk vrouwen winnen van ODI-2 Foto: Theo de Vrede

Skunkvrouwen blijven op kop na 3-1 winst

Sport 284 keer gelezen

Het spande er deze week om. Blijft Skunk DS1 bovenaan staan of laten ze kostbare punten liggen? Met nog 4 wedstrijden te gaan tot aan de winterstop, tegen de bovenste teams, is niks zeker.

Ook aan ODI DS2 had Skunk een flinke kluif. Een jong team, zeer technisch en verdedigend heel beweeglijk. Dit werd in de eerste set direct duidelijk. De dames van Skunk liepen al snel tegen een 7-1 achterstand aan. Na een time-out, waarin de neuzen weer even dezelfde kant op werden gezet, kwam Skunk langzaam terug en stonden ze zelfs nog even voor. Helaas mocht de late inhaalslag niet baten en werd de set met 27-25 verloren. Tijd voor  revanche. De tweede set werd sterker begonnen, enkele wissels werden doorgevoerd en de positie van het blok werd aangepast. En met succes! ODI had duidelijk moeite met het blok van Van Geffen en wist hier niet meer goed doorheen te komen. De tweede set werd dan ook met overtuiging gewonnen: 25-19.

ODI zakte duidelijk in en ook Skunk aanvoerder Van den Berg maakte een aantal mooie punten met het blok. Aanvallend wist Skunk de gaten nog beter te vinden. Op de rechtdoor werd dan ook veel gescoord door De Waal. Hier had ODI geen antwoord op en met een setstand van 25-16 lieten de Veghelaren niks aan het toeval over.De vierde set werd wat zwakker begonnen. Aanvallend werd niet gescoord en was ontbrak het hier en daar aan lef. Hier kwam na een time-out weer verbetering in en ook de servicedruk werd beter. Beide teams gingen tot de 18 punten redelijk gelijk op maar bij 19 punten ging de knop om en scoorde Skunk 6 punten achter elkaar. Hierdoor werd ook de laatste set gewonnen en blijven de Veghelse vrouwen aan kop in de 1e klasse.