Naast wethouder Van Rooijen staan Lianne van der Aa, wethouder Sint-Michielsgestel en Jos van der Klauw, directeu van Glasvezel buitenaf.
Naast wethouder Van Rooijen staan Lianne van der Aa, wethouder Sint-Michielsgestel en Jos van der Klauw, directeu van Glasvezel buitenaf.

Meer dan 500 kilometer glasvezel in buitengebied

Algemeen 991 keer gelezen

SCHIJNDEL | In Schijndel is afgelopen vrijdag de eerste schop in de grond gegaan voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in Meierijstad en Sint-Michielsgestel. De eerste graafwerkzaamheden werden uitgevoerd door Harry van Rooijen, wethouder van Meierijstad, Lianne van der Aa, wethouder van Sint-Michielsgestel en Jos van der Klauw, directeur Bouw en Beheer van Glasvezel buitenaf. Op 7 mei werd bekend gemaakt dat er glasvezel in dit gebied komt, toen 71 procent van de inwoners zich had aangemeld.

Wethouder Van Rooijen is zeer te spreken over de glasvezelcampagne: "De campagne is heel goed verlopen. We hebben een kleine 60 ambassadeurs in dit gebied die zich goed hebben ingezet om dit resultaat te halen. Daar mogen zij en wij trots op zijn. Met glasvezel geven we een economische en leefbaarheidsimpuls aan ons omvangrijke buitengebied." Ook wethouder Van der Aa is blij met de komst van glasvezel. "We hebben in dit gebied veel (agrarische) bedrijven, voor wie een goede internetverbinding tegenwoordig onmisbaar is. Met dit glasvezelnetwerk houden wij deze regio aantrekkelijk, niet alleen voor agrariërs en andere ondernemers, maar voor alle inwoners."

Goede samenwerking
Jos van der Klauw spreekt van een 'fantastisch resultaat'. "We zijn met 71 procent ruim door de ondergrens van de campagne gegaan. Dat hebben we te danken aan een goede samenwerking in dit gebied, zowel met de ambassadeurs als met de gemeenten."
Aannemer Van Gelder voert de werkzaamheden in dit gebied uit. De werkzaamheden starten in het gebied tussen Schijndel en Sint-Oedenrode. Naar verwachting duurt het ongeveer een jaar totdat alle aansluitingen in het gebied gemaakt zijn. In totaal gaat het om ongeveer 509 kilometer glasvezel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant