Afbeelding

Bluesrock in De Afzakkerij door de JPK Band

Algemeen 558 keer gelezen

VEGHEL | De JPK Band verzorgt op zondagmiddag 9 december een liveoptreden in cultuurcafé De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel. De gerenommeerde bluesrockformatie uit de regio Veghel speelt zowel eigen nummers als covers van bluesrockhelden in een stevig JPK sausje. Het optreden begint om 15.00 uur, de zaal is open om 14.00 uur. De toegang tot het optreden is gratis.

In 2000 formeerde gitarist Jan Pieter Kuijten zijn eigen band. Het werd een driemansformatie met een sterk eigen repertoire geïnspireerd door authentieke Rhythm en Blues en bluesrock. In een rap tempo veroverden ze sindsdien in binnen en buitenland podiumplaatsen en harten van bezoekers op tal van festivals en in muziekcafés.
In mei 2002 zag hun eerste cd 'Knife and Gun' het levenslicht met daarop acht eigen nummers. Dat repertoire is sindsdien uitgebreid en zelfs vervijfvoudigd.

Wervelwind
Volgens de bandleden kan hun muziek kan het beste worden beschreven als 'een muzikale wervelwind die een aangenaam gevoel van welbehagen' achterlaat. Hun optreden is een interactief gebeuren met het publiek en eindigt meestal in één groot feest. Met bassist Rinus de Lang, en drummer Jan Keuter vormt gitarist Jan Pieter een mooi bluesrock trio met een onmiskenbare eigen sound.
Het trio steekt echter ook nummers van grootheden als Jimi Hendrix, Steven Ray Vaughn, Ten Years After, Johnny Winter en Chuck Berry in een eigen JPK jasje.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant