Afbeelding

Contact maken met hulp van muziek

Algemeen 413 keer gelezen

VEGHEL | Het muzikale geheugen blijft bij dementie heel lang intact en daardoor kan muziek lang gebruikt worden om het mensen met dementie beter naar de zin te maken. Maar hoe kun je dat dan doen? Deze vraag staat centraal in het Alzheimercafé in Veghel, dat op dinsdag 18 december in het Pieter BrueghelHuis, Middegaal 25 plaatsvindt.

Van 19.30 uur tot 21.30 uur komt muziektherapeute Evelien Mescher met de bezoekers praten over de kracht van muziek. De deur gaat open om 19.00 uur en de avond is gratis toegankelijk voor iedereen uit de gemeenten Boekel, Uden, Landerd, Meierijstad en Bernheze, die iets met dementie heeft.

Tips
Het effect van muziek op mensen is verbazingwekkend. De motoriek wordt erdoor beïnvloed, mensen ontspannen er door en muziek kan het sociaal isolement doorbreken. Als je geen contact meer kunt maken door te spreken, is zingen en communiceren via klanken vaak nog wel mogelijk; muziek, en zeker liedjes, zijn diep in onze hersenen opgeslagen. Zowel de persoon met dementie als de naasten kunnen veel plezier beleven aan zelf muziek maken, zingen of daar naar luisteren. De bezoekers van het Alzheimer café krijgen volop de gelegenheid om mee te praten over dit onderwerp en hun ervaringen te delen. Zij krijgen ook allerlei praktische tips. Over hoe je er achter komt wat iemands favoriete muziek is en waar je die muziek kunt vinden. En alle aanwezigen zullen tijdens deze avond live ervaren welk plezier je kunt beleven aan muziek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant