De naam Harvest verraadt al een beetje waar de inspiratie voor hun muziek vandaan komt.
De naam Harvest verraadt al een beetje waar de inspiratie voor hun muziek vandaan komt. Foto: P.A.Heus

Harvest Moon trekt alle registers open

Algemeen 396 keer gelezen

VEGHEL | De formatie Harvest Moon staat op zondag 16 december van 15.00 uur tot 17.00 uur op het podium van cultuurcafé De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel. De toegang tot het optreden is gratis.

De naam Harvest verraadt al een beetje waar de inspiratie voor hun muziek vandaan komt. Dit legendarische album van Neil Young mag dan het vertrekpunt zijn geweest maar de band Harvest Moon is, sinds haar ontstaan in 1992 in Son en Breugel, stevig doorgegroeid. Veel muziek geluisterd, veel gespeeld en al het goede hebben zij onderweg samengebundeld in Harvest Moon's muzikale identiteit. Van intrigerende spacy popsongs, dansbare blues rock en indrukwekkende, verstilde ballads tot swingende instrumental-surf. Harvest Moon trekt zowel op plaat als live, alle registers van hun muzikale lenigheid open.

In twee achtereenvolgende edities (2015 en 2016) van het 'International Pop Overthrow' festival, heeft de zeskoppige band maar liefst zes maal in de legendarische Cavern Club & Pub in Liverpool mogen optreden. Daar waar voor iedere jaargang twee optredens gepland waren, heeft de band zoveel indruk gemaakt op de organisatie (tussen 140 andere bands) dat zij beide jaren gevraagd werden een extra optreden te verzorgen. Een eer om het publiek te zien genieten en losgaan, op de plek waar The Beatles in de sixties (en later bijna alle groten der aarde) furore hebben gemaakt. In 2017 werd een album Whiskers and the brains opgenomen en geproduceerd door de underground held Henk Koorn (Hallo Venray) in Den Haag. Dit album is ook op vinyl uitgebracht.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant