Jelle Lubberts, Edwin Bekkers, Tuur van Uden en Lionel Saidjan vormen de organisatie achter Winterbeatch.
Jelle Lubberts, Edwin Bekkers, Tuur van Uden en Lionel Saidjan vormen de organisatie achter Winterbeatch.
WINACTIE

Winterbeatch gaat voor recordaantal bezoekers

Algemeen 2.057 keer gelezen

VEGHEL | Het feest Winterbeatch op Kerstavond (24 december) is in Veghel een bekend fenomeen, maar ook daarbuiten wint het feest op de Noordkade aan populariteit. Dit jaar staat alweer de achtste editie op het programma. "We gaan een recordje neerzetten", aldus organisator Lionel Saidjan.

Naast Lionel bestaat de organisatie uit mede-Veghelaren Jelle Lubberts, Tuur van Uden en Edwin Bekkers. Het organiseren van Winterbeatch doen ze naast hun maatschappelijke carrière. "Het is te leuk om niet te doen. Ik denk ook dat het feestje wordt gemist als het niet meer wordt georganiseerd", zegt Lionel. Ieder jaar moet de organisatie weer mensen teleurstellen. Dit jaar hebben ze besloten om het bezoekersaantal verder op te krikken. "We gaan van 1000 naar 1400. Vorig jaar merkte ik dat er makkelijk nog een hoop mensen bij konden. De beveiligers gaven dat ook aan. We gaan dus een recordje neerzetten." Volgens Lionel is het verstandig om in de voorverkoop een kaartje aan te schaffen in plaats van aan de deur. "De kaartverkoop gaat een stuk harder in vergelijking met vorige edities." Uit de kaartverkoop blijkt dat er steeds meer mensen van buiten Veghel naar Winterbeatch komen. Lionel legt uit: "We besteden daar extra aandacht aan. Er zijn wat ambassadeurs van ons feest die reclame maken in Sint-Oedenrode en Schijndel. Samen met Veghel vormen we toch een gemeente."

Twee area's
Vorig jaar waren de twee area's eigenlijk al gelijkwaardig. Dit jaar wil Lionel aan alle onzekerheid een einde maken. "Qua artiesten doet de kleine area echt niet meer onder ten opzichte van de grote. Het is voor ons een extra investering, maar we willen twee area's die allebei het bezoeken waard zijn." De kleine area genaamd Get low in the Igloo bevindt zich in de Afzakkerij en de grote Get high in the sky area is tussen de Koekbouw en De Afzakkerij. "Op beide stages wordt verschillende muziek gedraaid. Bij de Get low in the Igloo area: R&B, Guilty pleasures en hitjes en bij Get high in the sky: House, Freestyle en Hardstyle / Rawstyle. Voor ieder wat wils dus", denkt Lionel.

Weerzien
Het succes van het feestje op Kerstavond is onder andere gebaseerd op het weerzien van oude bekende. Lionel: "Veel ex-Veghelaren komen tijdens Kerst naar hun ouderlijk huis om gezellig te eten. Vaak willen ze er daarna nog even op uit en dan is Winterbeatch een perfecte optie", lacht hij.
Ook zijn eigen vrienden komen ieder jaar trouw langs. "Ik maak altijd even tijd om een biertje met ze te drinken. Tof dat ze er altijd zijn."

Kaartjes winnen
WinterBeatch duurt van 22.00 uur tot 02.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.winterbeatch.nl en kosten 15 euro. Deurverkoop: 20 euro. De line-up bestaat onder andere uit: Phuture Noize, Rewind Soundsystem, Crooxs, Daisy en Bootygo. 
Check www.facebook.com/stadskrantveghel en maak kans op gratis kaarten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant