Afbeelding

Verzameling naai- en handwerkgerei op de verzamelaarsbeurs

Algemeen 698 keer gelezen

VEGHEL | Stichting Verzamelbeurs Veghel houdt op zondag 16 december een verzamelaarsbeurs met een expositie Naai- en Handwerkgerei in Wijkgebouw De Golfstroom gelegen aan de Witte de Withstraat 24 (Ingang v. Heemskerkstraat) in Veghel-Zuid. Van 09.30 uur tot 12.30 uur zijn de deuren geopend voor het publiek.

Zondag 16 december houdt Stichting Verzamelbeurs Veghel haar laatste maandelijkse verzamelaarsbeurs van 2018, vandaar dat iedere betalende bezoeker ook dit jaar weer een leuke verrassing ontvangt. De verzamelaars kunnen weer hun hart ophalen met het uitbreiden van hun verzameling door middel van uitwisseling van meegebrachte spulletjes en hun dubbele waren te ruil aan te bieden.
Op deze verzamelaarsbeurs is weer een expositie te bezichtigen. Dit keer exposeert Ineke uit Heerjansdam haar verzameling naai- en handwerkgerei. Ineke verzamelt sinds eind jaren '70 en heeft zo'n honderd jaar handwerkgeschiedenis in huis. De verzameling van Ineke bestaat onder andere uit vingerhoeden, speldenkussens, garenklosjes, naaisetjes en naaldenpakjes. Het gaat niet alleen om het verzamelen ervan, maar Ineke is ook geïnteresseerd in de herkomst van deze attributen. Zo heeft zij zich verdiept in het 'maken van naalden' en geeft hier zelfs lezingen over. Ook de werktuigen die nodig zijn voor speciale handwerktechnieken vindt zij interessant net als speelgoed voor kinderen op handwerkgebied. Ineke hoopt meer contacten te kunnen leggen met mede-verzamelaars van naai- en handwerkgerei.
Voor vragen neem contact op met Marcel Bosch: 0413 – 367786 of verzamelbeursveghel@onsbrabantnet.nl. Entree: volwassen 1 euro en jeugd tot en met 12 jaar gratis.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant