Afbeelding
Foto: Ellis Rijkers

Winterbraderie: Samen genieten van december

Algemeen 413 keer gelezen

SINT-OEDENRODE | Het centrum van Sint-Oedenrode staat op zondag 16 december van 11.00 uur tot 17.00 uur weer in het teken van de winterbraderie. Een mooie beleving voor jong en oud. Je vindt er originele kraampjes, een knetterleuk sfeerplein met muziek, bijzondere ambachten, een authentiek straatorgel, een levende dierenstal, lekker eten en drinken en veel, heel veel gezelligheid. Kortom: beleef het ultieme decembergevoel.

De winterbraderie in Sint-Oedenrode is telkens weer een mooi sluitstuk van het jaar. Winkeliers gooien gastvrij hun deuren open, een lange slinger met kramen vult de sfeervolle winkelstraten.
Er is van alles te beleven. Uiteraard ontbreekt onze dorpsmascotte 'Rodi' niet. Markante figuren brengen hier en daar een straattheater ten tonele. De kans is groot dat de kerstman ook een bezoek brengt aan de winterbraderie. En ook Scrooge, de hoofdpersoon uit de roman 'A Christmas Carol' van Charles Dickens kun je tijdens deze winterbraderie tegen het lijf lopen. Met zoveel fijne mensen zal hij hier vast het licht gaan zien en zich bekeren tot het goede. Nieuw dit jaar is het sfeerplein op de culinaire driehoek (in de driehoek Hertog Hendrikstraat-Heuvel-Kofferen)! Na het shoppen geniet je hier lekker van een gratis glühwein of warme choco. Ook de innerlijke mens komt zeker aan zijn trekken. Onze lokale zangeressen Saskia en Carine van 'CenS' dagen je uit om op hun muzikale klanken een deuntje mee te zingen of stil te genieten van het samen zijn.
Afwisselend de hele dag door hoor je de vrolijke noten van onder meer het lokale kerstmannenorkest en andere blaasorkesten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant