Afbeelding

Startersnetwerk voor nieuwe ondernemers

Algemeen 430 keer gelezen

VEGHEL | Startende ondernemers zijn belangrijk voor de lokale economie. Ze zorgen voor vernieuwing en werkgelegenheid. Een efficiënte adviesstructuur en een bijbehorend dienstenpakket bevorderen het starten van een onderneming. Het lokale bedrijfsleven, de Rabobank en de gemeente Meierijstad hebben daarom samen de handschoen opgepakt om hen te helpen bij een succesvolle start. Op 1 januari 2019 lanceren ze het Startersnetwerk Meierijstad.

Het Startersnetwerk Meierijstad helpt startende ondernemers hun weg te vinden bij vraagstukken, om verbindingen te leggen, kennis te delen en zorgt voor een laagdrempelige kennismaking met ondernemers en overheid. Om dit heugelijke feit te vieren, volgt er in februari 2019 een feestelijk startmoment. "Wij vinden het belangrijk om startende ondernemers aan Meierijstad te binden. Zij zorgen voor vernieuwing en werkgelegenheid", vertelt wethouder Eric van den Bogaard.

Inspiratie
Binnen dit netwerk organiseren de ondernemers, de gemeente en de Rabobank activiteiten zoals een-op-een begeleiding, netwerk- en themabijeenkomsten en digitale ontmoetingen via een netwerk-app. Samen met de starters wordt gekeken naar passende aanvullingen voor het programma van 2019. "Het is belangrijk om het huidige bedrijfsleven continue te voorzien van vers bloed en nieuwe inspiratie. Dat kan bereikt worden door startende ondernemers met hen in contact te brengen en ondernemers van elkaar te laten leren. Daarnaast wordt door de stimulering van startende ondernemers de concurrentiekracht van ondernemend Meierijstad vergroot en proberen we glans te geven aan de toekomstige parels van Meierijstad", aldus Jos van Asten van Platform Ondernemend Meierijstad.
Er komt een stuurgroep met een vertegenwoordiging vanuit gemeente, POM en de Rabobank. Naast de betrokken partijen wordt er een opdracht verstrekt aan een coördinator die uitvoerend de aanpak vorm geeft en aanjaagt.

600 starters
Ondernemers die overwegen om een bedrijf te starten of over te nemen komen in aanmerking voor het Startersnetwerk Meierijstad net als ondernemers die recent zijn gestart, tot drie jaar na inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Het is bedoeld voor inwoners van Meierijstad of ondernemers die een bedrijf in Meierijstad hebben. De gemeente hoopt binnen drie jaar ongeveer 600 starters een vorm van begeleiding geboden te hebben. Wethouder Jan Goijaarts: "Meierijstad heeft een goed klimaat voor startende ondernemers. Samen willen we het voor hen nog aantrekkelijker maken om zich hier te vestigen. Dit netwerk helpt zeker om elkaar snel te vinden en kennis en ervaringen te delen. Zo kunnen we ons sterk maken voor een gezonde lokale economie."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant