De cursus Digisterker bestaat uit drie ochtenden.
De cursus Digisterker bestaat uit drie ochtenden.

Bibliotheek start cursus digitale overheid en DigiD

Algemeen 424 keer gelezen

VEGHEL | In de Veghelse bibliotheek start er op woensdag 16 januari 2019 een cursus 'Digisterker'. De cursus gaat over de digitale overheid. Er wordt onder andere aandacht besteed aan het aanvragen en gebruiken van DigiD en de online berichtenbox Mijn Overheid. Deze vaardigheden kunnen meteen worden toegepast, bijvoorbeeld tijdens de aangifte inkomstenbelasting, die vanaf 1 maart 2019 weer gedaan kan worden.

Een deelnemer die de cursus met succes afrondde: "Ik las in de krant een bericht over de cursus digitale overheid en DigiD en dacht: 'kan ik dat ook?' Eigenlijk is het handig dat mijn echtgenoot dat altijd doet, maar ik vind het ook belangrijk om zelfstandig te zijn. Ik wil het zelf kunnen. Na vier bijeenkomsten was ik trots op wat ik bereikt had. De docenten van de Bibliotheek speelden daar een belangrijke rol in. Geen enkele vraag vonden ze raar, ook niet als ik de vraag zeven keer moest stellen. Thuis hebben we geoefend met DigiD. Ik weet nu hoe het werkt en ik kan me goed redden", aldus een tevreden cursist.

Drie ochtenden
De cursus Digisterker bestaat uit drie ochtenden: 16 januari, 30 januari en 6 februari, van 10.00 uur tot 12.30 uur in Bibliotheek Veghel.

De cursus is gratis. Het bijbehorende werkboek kost 15 euro.

Voor meer informatie en om aan te melden, kijk op www.bibliotheekmeierijstad.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant