Suat Cebeci is het project Niet Graag Een Lege Maag gestart in Veghel.
Suat Cebeci is het project Niet Graag Een Lege Maag gestart in Veghel.

'Laten we de wereld om ons heen mooier maken'

Algemeen 2.093 keer gelezen

VEGHEL | Suat Cebeci maakte onlangs kennis met het project Niet Graag Een Lege Maag. Dit project zorgt er voor dat basisschoolleerlingen tussen de middag een gezonde, verantwoorde en lekkere lunch meekrijgen. De 36-jarige Suat heeft besloten om per direct te starten met een Veghelse afdeling. "Ieder kind verdient een goed ontbijt, lekkere lunch en degelijk avondeten", vindt hij.

Rotterdammer Johan Muurlink kreeg de afgelopen periode veel lof. De oprichter van Niet Graag Een Lege Maag voorziet al bijna twee jaar dagelijks ongeveer 60 arme kinderen op twee scholen in Rotterdam van lunch. Hij deed dit eerst grotendeels op eigen kosten, maar krijgt nu hulp van Rotterdamse ondernemers. Suat hoopt op eenzelfde scenario: "Ik nodig al mijn dorpsgenoten uit om open te staan voor een donatie. Deze mag heel klein zijn en het hoeft niet per se een geldbedrag te zijn." Het idee om dit initiatief te starten ontstond nadat hij via-via op Johans Facebookpagina terecht kwam. "Ik vond het meteen een geweldig project. Ik heb overwogen om te doneren, maar toen dacht ik 'waarom doe ik zelf niet iets'. Kinderen zijn zo onschuldig", aldus Suat.

Bedrijfsleven
Suat, eigenaar van sportschool G-Force Fitness Center in Veghel, ontvangt zelfs bij voorkeur producten als donatie. "Denk aan brood, beleg zoals kaas, kipfilet, kalkoenfilet, smeerkaas, maar ook boterhamzakjes en pakjes drinken zijn welkom."Uiteindelijk hoopt hij op steun uit het bedrijfsleven. Jumbo Foodmarkt is inmiddels van de partij en doneert dagelijks. Andere bedrijven of instellingen mogen zich natuurlijk bij mij melden. Alle hulp is welkom. Laten we de wereld om ons heen samen mooier maken."

Kindje
Suat vertelt trots dat Niet Graag Een Lege Maag in Veghel al van start is gegaan. "Eén basisschool heeft zich al bij mij gemeld. We voorzien een kindje van 7 jaar, lust (vrijwel) alles en heeft geen allergieën, van een lunch. Met de basisschool hebben we afgesproken dat ik de lunch op elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag verzorg." Verder kreeg hij nog niet heel veel respons. "Het komt ook in Veghel voor. Dat weet ik zeker."

Doneren
Wil je doneren? Graag in overleg, zodat Suat geen etenswaren en drinkwaren hoeft te verspillen.
Hij is bereikbaar op suat@gforcefitness.nl en op 0628343829 of 0413-289764 (nummer ten tijde van werk). Locatie voor donatie is: G-Force Fitness Center, Poort van Veghel 4914 (5466 SB Veghel).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant