Pick-E, een elektrische drielwieler vervoerd de werknemers over het bedrijventerrein van Veghel.
Pick-E, een elektrische drielwieler vervoerd de werknemers over het bedrijventerrein van Veghel. Foto: Ronald Goudberg

Pick-E zoeft over De Dubbelen

Zakelijk 1.494 keer gelezen

Mobiliteit is al jaren een probleem op industrieterrein De Dubbelen. Overdag is er niets aan de hand, maar 's ochtends en 's avonds kruipen de auto's stapvoets over de doorgaande wegen… Wellicht gaat de Pick-E voor verlichting zorgen, net achter het stuur een trotse chauffeur van IBN.

De Pick-E is een elektrisch voertuig van Veerdonk Mobility (zie ook kader). Klein, laagdrempelig (letterlijk en figuurlijk) en een echte eyecatcher, stelt Sjors van de Veerdonk, eigenaar van Veerdonk Mobility. "Zie het als een moderne Tuk-Tuk. Met dit pilotproject hopen we de verkeersdrukte in spitstijden te verminderen. De Pick-E brengt je in een paar minuutjes van een van de bushaltes aan Corridor naar je werkplek of andersom."

Trotse chauffeur
De trotse chauffeur van de Pick-E is IBN-medewerkster Silvana Kleingeld. IBN-directeur Maarten Gielen: "Sjors benaderde ons enkele maanden geleden met zijn project. Een mooi en gedurfd initiatief, zeker na het opheffen van bus 150 van Arriva. Er zijn vast wel honderd redenen te noemen om sceptisch te zijn, maar ik houd wel van ondernemers die gewoon dóen. In Silvana hebben we een uitstekende chauffeur voor de Pick-E gevonden. Ze is gastvrij, voelt zich verantwoordelijk voor haar passagiers en kan prima omgaan met betalingssystemen. Silvana is een visitekaartje voor beide partijen: voor ons en voor Veerdonk Mobility."

Ondernemend en verbindend
Maarten legt uit dat IBN waar mogelijk graag samenwerkt met collega-bedrijven: "Twee belangrijke kernwaarden van onze organisatie zijn ondernemend en verbindend. We zien het als onze missie om onze mensen te verbinden met reguliere werkgevers. Samen met hen bekijken we hoe we duurzame, strategische oplossingen kunnen uittekenen waar alle partijen beter van worden. En vaak is er meer mogelijk dan je wellicht zou denken! In onze werkwijze staat altijd de mens centraal. Bij IBN zijn dat vaak mensen die het om wat voor reden dan ook niet zelfstandig redden op de arbeidsmarkt, maar die vaak wél veel in hun mars hebben. De samenwerkingen die wij met andere bedrijven aangaan, geven hen prachtige kansen om te laten zien waartoe ze in staat zijn. Sterker nog, vaak is het de aanzet tot meer en groeien medewerkers door naar andere functies. Zulke verhalen maken me hartstikke trots."


Binnen vijf minuten
De Pick-E is binnen vijf minuten op iedere locatie op De Dubbelen. En door een slimme route te kiezen (niet de doorgaande in- of uitvalswegen) beweegt het voertuig zich snel en doeltreffend over het industrieterrein. De Pick-E rijdt tussen 07.00 en 09.00 uur en tussen 16.00 en 18.00 uur. Een ritje kost € 1,50, te voldoen is met PIN of creditcard.


Duurzaam en verantwoord
Sjors is meer dan tevreden over de eerste maanden van het Pick-E experiment. "Veghel is een relatief kleine gemeente, maar heeft de bedrijvigheid van een stad. Met de Pick-E leveren we op een duurzame, verantwoorde wijze een bijdrage aan het verminderen van de verkeersdrukte op Veghels grootste industrieterrein. We hopen dat we de drukte in de piekuren al snel niet meer aankunnen, dan kunnen we samen met IBN opschalen. Dat zou super zijn."

Dit verhaal verscheen eerder in Bedrijvig Meierijstad.

Pick-E, een elektrische drielwieler vervoerd de werknemers over het bedrijventerrein van Veghel.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant