Docente en illustratrice Sandra Klaassen (rechts) en cursiste Melanie Kastelijn (links).
Docente en illustratrice Sandra Klaassen (rechts) en cursiste Melanie Kastelijn (links). Foto: Karin Jonkers - Yell & Yonkers

Nieuw aanbod korte cursussen en workshops

Kunst en cultuur 736 keer gelezen

VEGHEL | Voor iedereen die 2019 wil starten met een nieuwe creatieve uitdaging, heeft Phoenix Cultuur een uitgebreid aanbod korte cursussen en workshops samengesteld. Van januari tot en met maart zijn er weer volop mogelijkheden om creatief aan de slag te gaan met beeldende kunst, muziek, dans en theater voor jong en oud(er).

Het beeldende aanbod is de komende maanden erg uitgebreid mét enkele 'nieuwkomers' voor de jeugd. Zo start Lonneke de Wit op woensdag 9 januari met 'manga tekenen' in 't Spectrum in Schijndel en Timo van Doren met 'fotobewerkingen met Photoshop' op de Veghelse Noordkade.
De Makerswerkplaats met Jorg van Broekhoven begint na de succesvolle eerste cursus met de tweede reeks vanaf woensdag 16 januari, voor de jongste technische uitvinders van 7 tot en met 12 jaar. Ook voor volwassenen is het aanbod weer divers. Zo start op 8 januari de basiscursus illustreren met Sandra Klaassen, vanaf 17 januari leert Judith Rosema je in drie lessen lino stempels snijden en Maria Kemps verzorgt in februari en maart maar liefst drie verschillende dagworkshops tekenen en schilderen in thema.

Tijdens je lunch leren om écht naar klassieke muziek te luisteren? Klarinettist Christa de Haan neemt je vanaf 14 januari mee in de wereld van de klassieke muziek met onder andere Leonard Bernstein (1918-1990). En wil je graag (weer) muziek en plezier maken met je (klein)kindje? Margré van Gestel start vanaf 28 januari met 'Kind-Ouder-Muziek' op CHV Noordkade in Veghel en vanaf 1 februari ook in 't Spectrum in Schijndel. Kleine dansertjes kunnen vanaf 24 januari weer starten met Peuterdans in woonzorgcentrum De Watersteeg, in samenwerking met Nicole Oerlemans. Is theater meer op jouw lijf geschreven? Wil je zelf eens op de planken staan en ervaren hoe het is om in iemands huid te kruipen? Dat kan met de nieuwe theatercursussen van theatermaker Monika Kowalewska. Vanaf maandag 7 januari start zij in 't Spectrum met theater voor kinderen 9+, jongeren 13+ en volwassenen 18+.

Aanmelden
Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor de feestdagen? Denk dan ook eens aan een korte cursus of workshop. Het nieuwe aanbod vind je terug op de website van Phoenix Cultuur via www.phoenixcultuur.nl. Hier kun je je ook direct aanmelden! Vragen? Bel 0413-782010 of mail naar info@phoenixcultuur.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant