Arthur Rijken (links) en Peter van Dam (rechts), met op de sheet een foto van Prins Claus, die het eerste pak koffie met Max Havelaar keurmerk in ontvangst neemt.
Arthur Rijken (links) en Peter van Dam (rechts), met op de sheet een foto van Prins Claus, die het eerste pak koffie met Max Havelaar keurmerk in ontvangst neemt.

Fairtrade-titel voor Meierijstad is binnen

Algemeen 525 keer gelezen

VEGHEL | Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het bestuurscentrum Meierijstad in Sint-Oedenrode is maandagmiddag officieel bekend gemaakt dat Meierijstad de Fairtrade-titel binnen heeft. "Ik ben trots om hier te staan", vertelt Arthur Rijken, voorzitter van de stichting Fairtrade Gemeente Meierijstad.

In de raadszaal luisterden de aanwezigen naar een verhaal over de geschiedenis van Fairtrade. De schrijver van het boek Wereldverbeteraars, Peter van Dam van de Universiteit van Amsterdam, lichtte zijn onderzoek toe en gaf een aanzet voor de toekomst.

Eerlijke kleding
Arthur: "Trots op de enorme inzet van onze vrijwilligers, trots op de gemeente en trots op de 124 bedrijven, winkels, horeca, giftshops, wereldwinkels en maatschappelijke instellingen die hebben bijgedragen aan de erkenning Fairtrade Gemeente. Met deze titel zijn we er niet, we gaan gewoon door. 2019 staat in het teken van eerlijke kleding."
Henk Zandvliet, de voorzitter van de landelijke stichting Fairtrade Gemeente Nederland, overhandigde het verkeersbord Fairtrade, waarvan er al enkele in Schijndel hangen. Wethouder van Rooijen nam het bord in ontvangst en beloofde het een mooie plek te geven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant